Csongrád-Csanád megye 2. választókerület (Szeged, Mórahalmi járás, Ásotthalom): Toroczkai László

Toroczkai László helyi képviselőjelöltünk 1978-ban született, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, 2013 óta háromszor választották Ásotthalom polgármesterévé, 2010 óta Csongrád-Csanád megyei közgyűlési képviselő. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója volt. 2006 szeptemberében az őszödi beszéd kiszivárgása után kirobbant kormányellenes tüntetések egyik vezetőjeként ő vitte a tömeg petícióját is, amelyet szerettek volna beolvastatni a köztelevízióban. Ennek megtagadása és a rendőrség kihívása vezetett a tévészékház ostromához. Toroczkai László polgármesterként, a fegyveres mezőőrség megszervezésével, illetve a migráció dokumentálásával és közzétételével elsőként szállt szembe 2014-ben a tömeges bevándorlással, és az ő ötleteként került a közbeszédbe a déli határon felépítendő kerítés gondolata is, amelyet elsőként javasolt a kormánynak. A trianoni határt átszelve, kerékpárúttal kötötte össze Ásotthalmot Szabadkával.

Három gyermek édesapja. 1997-től a Magyar Fórum újságírójaként, 1999-től a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának munkatársaként dolgozott, majd tíz éven át a Magyar Jelen című lap főszerkesztője és kiadója volt. A nemzeti oldal legnagyobb fesztiváljának, a Magyar Szigetnek az alapítója.

Politikai tevékenységét a MIÉP-ben kezdte 1996-ban, az 1998-as országgyűlési választásokon, alig 20 évesen az ország legfiatalabb képviselőjelöltje volt. 2016-ban a Jobbik alelnöke lett. Hamarosan azonban szembe került Vona Gáborral, a párt elnökével, a Jobbik fokozatos balra, illetve liberális irányba tolódása miatt, és ez végül a Jobbik kettészakadásához vezetett. Miután megakadályozták, hogy Vona Gábor lemondása után átvegye a Jobbik vezetését, társaival, akik hozzá hasonlóan hűek maradtak az eredeti elvekhez, 2018-ban megalakították a Mi Hazánk Mozgalmat.

Email címe: [email protected]

Kövesse a YouTube-csatornáját is: youtube.com/ToroczkaiLaszloHivatalos

Blogja: www.toroczkai.info
Bővebben róla: www.toroczkailaszlo.hu

További bejegyzések

Szabó Róbert, Győr-Moson-Sopron megye 2. választókerület (Győr és környéke) képviselőjelöltje

Dér Dániel

Mindenhol van harmadik út – bemutatkozik a Mi Hazánk 106 képviselőjelöltje

Dér Dániel

Miklós Árpád, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerület (Tiszaújváros és környéke) képviselőjelöltje

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben