Takács András, Budapest 12. választókerület (Rákospalota-Pestújhely-Újpalota) képviselőjelöltje

Takács András helyi képviselőjelöltünk 73 éves, a Mi Hazánk XV. kerületi szervezetének elnöke. 1970 óta él a kerületben, egy közel 200 éves parasztházban, amit családi összefogással a saját kezük munkájával újítottak fel.

Feleségével 50 éve házasodtak össze, három lányuk született, a legnagyobbik angol műfordító, a középső író-újságíró, a kisebbik kertészmérnök. Hét unokája van. Példaképe: féltestvére, Maszlik Lajos, aki az ’56-os forradalomban az óbudai Kiscelli kastélyból védte az Árpád-hidat az oroszoktól. Ennek ellenére 1983 óta ellenzékinek tartja magát.

Központi fűtésszerelő szakmát tanult, majd több rokonszakmában is megállta a helyét. Érettségi után megszerezte az épületgépész-technikusi végzettséget. Autodidakta módon képezte magát tovább a magyar nyelv és irodalom területén, illetve újságírói oklevelet szereztett. Több száz cikknek és esszének a szerzője, társadalompolitikai közíró.
1989-ben a Szolidaritás Szakszervezeti Munkásszövetség alapító tagja és vezető ügyvivője lett, majd politikai okok miatt kilépett a szervezetből. A Kisgazdapárt parlamenti társadalompolitikai tanácsadója lett 1992-ben, 1994-től főleg civil politikával foglalkozott.

2003-tól az „EU NEM!” kampány egyik koordinátora volt Budaházy György, Halász József, Kincsesné Salca Mária, Síklaky István és Novák Előd mellett. Az ellenkampány során fogalmazódott meg az Alkotmányos Evidenciák című írása.

Élete egyik legfontosabb történésének tartja a 2006. őszi, budapesti Kossuth téri eseményeket, ahol Molnár Tamás grafikussal-íróval, Toroczkai Lászlóval, Bene Gáborral és Gonda Lászlóval 37 napig tartotta a lelket a bajtársainkban. Büszke arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság kimondta a Kossuth tér feloszlatásának a törvénytelenségét, de mindezek ellenére a mai napig a felelősök nem kerültek bíróság elé.

Hazáját és értékrendjét soha nem árulta el. Ars poétikája: „Csak igazat és bátran, mindig tisztességgel!” Keresztény emberként vallja, hogy „Csak a Szeretet épít Otthont és Hazát!”

Email címe: [email protected]

Kövessen Facebookon is:
facebook.com/mihazank.XV.ker.elnok
facebook.com/mihazank.xv

További bejegyzések

Szabó Róbert, Győr-Moson-Sopron megye 2. választókerület (Győr és környéke) képviselőjelöltje

Dér Dániel

Mindenhol van harmadik út – bemutatkozik a Mi Hazánk 106 képviselőjelöltje

Dér Dániel

Miklós Árpád, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerület (Tiszaújváros és környéke) képviselőjelöltje

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben