Somi Lajos helyi képviselőjelöltünk 1987-ben született Debrecenben. Derecskén nevelkedett, de gyermekkorát jórészt Hortobágyon töltötte. Szülei az ottani vendéglátás meghatározó tagjai. Mezőgazdasági tanulmányait Berettyóújfaluban és Hajdúböszörményben végezte. Jelenleg mezőgazdasági egyéni vállalkozó, és részt vesz az online kereskedelemben is.

Legfontosabb számára a család, 17 éve él környezetgazdálkodási agrármérnök párjával és 6 éves kisfiával él Derecskén. Szabadidejében fejleszti tudását, jelenleg szoftverfejlesztést tanul.  Kiemelten fontosnak tartja a gyermekek védelmét. A legnemesebb és egyben legszebb feladatnak tartja a jövő generációjának segítését és védelmét.

Hajdú-Bihar megyei lakosként és apaként szomorúan tapasztalta, hogy gyerekek nem kapnak egyenlő egészségügyi ellátást, fejlesztést, oktatást. Ezen változtatva szeretne segíteni a hasonló sorsú szülőknek. Emellett fontosnak tartja a tananyag radikális csökkentését, hogy a gyerekek átélhessék a gyerekkoruk minden örömét.

Véleménye szerint a nemzet sorsa múlik azon, hogy az ország itthon tudja-e tartani az új, feltörekvő nemzedéket, annak ellenére, hogy Magyarországon megszerezték a diplomájukat, és készek családot alapítani. Sajnálatosnak tartja, hogy nagyon sok, szerte Európában született gyermek már nem feltétlenül vallja majd magát magyar identitásúnak. Azt szeretné elérni, hogy a jövő ifjúsága szeresse, tisztelje hazáját, és boldog életet élhessen szülőhazájában. Jelmondata: „Minden magyar felelős minden magyarért!”

Email címe: [email protected]

Kövesse Facebookon is:
https://www.facebook.com/Somi-Lajos-105451331714394
https://www.facebook.com/mihazankmozgalom.derecske
https://www.facebook.com/mihazank.berettyoujfalu

X