Lékó Julianna, Csongrád-Csanád megye 1. választókerület (Szeged és környéke) képviselőjelöltje

Lékó Julianna helyi képviselőjelöltünk a világhírű sakkozó Lékó Péter édesanyjaként fia kimagasló sakktehetségének rendelte alá életét. Szegeden született 1954-ben. Édesapja délvidéki származású, a magyarellenes Tito katonaságából szökött meg, és a zöldhatáron keresztül került Kissorra, itt alapított családot.

A szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban, biológia-kémia szakon érettségizett. Két gyermekének megszületése után folytatta tanulmányait az orvosi egyetemen, melynek befejezése elmaradt. Anyatigrisként harcolt Péter fia sakkoktatásáért. Másik gyermeke a fotózásban nyújt jelenleg is kimagasló és jövedelmező tevékenységet. Két unokája van.

A gyerekek kirepülése után a természetgyógyászat felé fordult. Kineziológiai facilitátorként, valamint a gyógyítás alternatív lehetőségeit keresve, tanulva a mai napig az egészségmegőrzés szellemében tevékenykedik. Segít az embereknek új, nyugodtabb életvitelt ajánlani. Vallja, hogy vissza kell térni az alapok újragondolásához: az egyszerűséghez, a természethez, a szívből kiáramló szeretet-energiához, melynek párosulnia kell az egymás elfogadásával, egymás tiszteletével, szeretetével.

Vidéki lakosként megtapasztalta a napjainkig tartó megkülönböztetést, ami kihatott hazánk egyik legnagyobb sakktehetségének az életútjára is. Meghallotta a Toroczkai László vezetésével indult Mi Hazánk Mozgalom programját, érezte, hogy ebben a csapatban a helye. Célja, hogy a vidéki életforma, az egészségügy, az oktatásügy, a rendészet, a megkülönböztetés ne nyomhassa rá a negatív bélyegét egy-egy ember életére. Elkötelezettnek vallja magát a haza építésében, a korrupció megszüntetésében, az emberek egyenlőségében, minden területen.

A Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltjeként ugyanúgy egy anyatigris vehemenciájával fog harcolni a térség lakosságának felemelkedéséért, a jogállamiságért, az igazságtalanságok elkerüléséért, mint egykor – egyedülálló anyaként – tette fiai oktatásáért.

Email címe: [email protected]

További bejegyzések

Szabó Róbert, Győr-Moson-Sopron megye 2. választókerület (Győr és környéke) képviselőjelöltje

Dér Dániel

Mindenhol van harmadik út – bemutatkozik a Mi Hazánk 106 képviselőjelöltje

Dér Dániel

Miklós Árpád, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerület (Tiszaújváros és környéke) képviselőjelöltje

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben

Folytatás böngészőben
Telepítés Applikáció telepítése
Applikáció telepítése
Mi Hazánk Mozgalom
Get our web app. It won't take up space on your phone.
Telepítés
A bejegyzés megtekintése
Mi Hazánk Mozgalom
Chrome
Applikáció telepítése
Bezár

For an optimized experience on mobile, add Mi Hazánk Mozgalom shortcut to your mobile device's home screen

1) Press the share button on your browser's menu bar
Applikáció telepítése