Lékó Julianna helyi képviselőjelöltünk a világhírű sakkozó Lékó Péter édesanyjaként fia kimagasló sakktehetségének rendelte alá életét. Szegeden született 1954-ben. Édesapja délvidéki származású, a magyarellenes Tito katonaságából szökött meg, és a zöldhatáron keresztül került Kissorra, itt alapított családot.

A szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban, biológia-kémia szakon érettségizett. Két gyermekének megszületése után folytatta tanulmányait az orvosi egyetemen, melynek befejezése elmaradt. Anyatigrisként harcolt Péter fia sakkoktatásáért. Másik gyermeke a fotózásban nyújt jelenleg is kimagasló és jövedelmező tevékenységet. Két unokája van.

A gyerekek kirepülése után a természetgyógyászat felé fordult. Kineziológiai facilitátorként, valamint a gyógyítás alternatív lehetőségeit keresve, tanulva a mai napig az egészségmegőrzés szellemében tevékenykedik. Segít az embereknek új, nyugodtabb életvitelt ajánlani. Vallja, hogy vissza kell térni az alapok újragondolásához: az egyszerűséghez, a természethez, a szívből kiáramló szeretet-energiához, melynek párosulnia kell az egymás elfogadásával, egymás tiszteletével, szeretetével.

Vidéki lakosként megtapasztalta a napjainkig tartó megkülönböztetést, ami kihatott hazánk egyik legnagyobb sakktehetségének az életútjára is. Meghallotta a Toroczkai László vezetésével indult Mi Hazánk Mozgalom programját, érezte, hogy ebben a csapatban a helye. Célja, hogy a vidéki életforma, az egészségügy, az oktatásügy, a rendészet, a megkülönböztetés ne nyomhassa rá a negatív bélyegét egy-egy ember életére. Elkötelezettnek vallja magát a haza építésében, a korrupció megszüntetésében, az emberek egyenlőségében, minden területen.

A Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltjeként ugyanúgy egy anyatigris vehemenciájával fog harcolni a térség lakosságának felemelkedéséért, a jogállamiságért, az igazságtalanságok elkerüléséért, mint egykor – egyedülálló anyaként – tette fiai oktatásáért.

Email címe: [email protected]

X