Pasztorniczky István helyi képviselőjelöltünk villamosmérnök, nős, négy felnőtt gyermeke, több unokája van. Sátoraljaújhelyen született és él jelenleg is. Hegyaljai emberként szabadidejében kis szőlőjét maga műveli. A rendszerváltás óta aktív közéleti szereplő, politikai pályáját a Jobbikban kezdte, 2010-től a sátoraljaújhelyi szervezet elnöke volt. Azóta önkormányzati képviselő Sátoraljaújhelyen.

2018. júniusban kilépett a balra átállt Jobbikból, majd elsők között csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz és ellenzéki képviselőként küzd a térség élhetővé tételéért.  Többedmagával megalapította a Mi Hazánk Mozgalom Zempléni Szervezetét, szakemberként a Mi Hazánk Energetikai Kabinetjének vezetője.

Politikai hitvallása: Magyarország a magyaroké – Zemplénben és Abaújban is!

Véleménye szerint az itt lakók életének jobbá tételét kell szolgálnia minden fejlesztésnek, legyen az vasút, közút vagy egyéb infrastruktúra, turisztikai beruházás. A helyi vállalkozókat támogatja e téren is. Az M30 autópálya mellett az összekötő utak felújítását, a 37-es út Újhely és Patak közti négysávosítását, a vasút mezőzombori deltájának visszaállításával az alföldi városok (Nyíregyháza, Debrecen) közvetlen elérését szorgalmazza. Támogatást sürget a határmenti, leszakadó települések felzárkóztatására. A fiatalok megszólításával szeretné megállítani az elnéptelenedést, többek közt a Sátoraljaújhelyen és Sárospatakon történő felsőfokú oktatással, illetve a helyi kulturális és szórakozási lehetőségek bővítésével. Zéró toleranciát tart szükségesnek a „megélhetési” bűnözőkkel szemben. Szeretné elérni, hogy a becsületes, dolgozni akaró emberek munkalehetőséghez jussanak a Mi Hazánk Mozgalom Virradat programjában meghirdetett lépésekkel. A harmadik út – a Mi Hazánk Mozgalom – jelöltjeként sem a balliberális, sem a jobbliberális pártokat nem támogatja, és dupla büntetést szorgalmaz a politikusbűnözőknek.

Email címe: [email protected]

Kövesse Facebookon is:
facebook.com/pasztorniczky.istvan
facebook.com/mhzemplen

X