Miklós Árpád, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerület (Tiszaújváros és környéke) képviselőjelöltje

Miklós Árpád helyi képviselőjelöltünk pedagógus, nős, három gyermek édesapja. 1955-ben született Sajószentpéteren, gyermekkorát Radostyánban töltötte. 1980-ban szerzett matematika-fizika szakos középiskolai tanári oklevelet a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen, majd két évig nevelőtanár volt. 1982-1995-ig a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban tanított, majd 1995-től a Lévay József Református Gimnázium tanára. 1990-1994-ig országgyűlési képviselő az MDF színeiben Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületéből. 1993-ban részt vett a MIÉP megalapításában, a nemzeti radikális párt megyei elnöke és országos elnökségének tagja lett. 1994-2002-ig megyei képviselő és MIÉP-frakcióvezető, 2002-től Sajósenye önkormányzati képviselője. 2009-ben a Jobbikhoz csatlakozott, később a mozgalom megyei elnöke, képviselőcsoportjának vezetője lett. 2010-2019-ig megyei közgyűlési képviselő. Jelenleg a miskolci Balázs Győző Református Gimnázium tanára.

Munkája során nagy hangsúlyt fektet a fiatalság hazafias nevelésére. Közéleti szerepvállalása során mindig is ragaszkodott a nemzeti radikalizmushoz. Munkásságával, közéleti szerepvállalásával meghatározó módon hozzájárult több iskola, valamint a szikszói és edelényi kórház megmentéséhez, de felszólalt a kazincbarcikai kórház érdekében is. Politikai filozófiájának fontos része a közösségek építése, azok erősítése. Véleménye szerint a legkisebb közösség a család, ami a férfi és a nő közös szövetségét jelenti abból a célból, hogy sok szép egészséges gyermek születhessen, ezáltal erősítve nemzetünket. A felelős gyermekvállalást nemzetstratégiai kérdésnek tekinti, aminek véleménye szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében különösen nagy jelentősége van.  Lényeges feladatának tekinti a felelőtlen gyermekvállalás visszaszorítását, az oktatás fejlesztését, a közbiztonság mielőbbi megerősítését. Célja a helyi kis- és közepes vállalkozások támogatására épülő munkahelyteremtés. Képviselni szeretne egy „harmadik erőt”, amelyre szükség van, hogy véget vethessünk az elmúlt harminc év politikai váltógazdálkodásának.

Email címe: [email protected]

További bejegyzések

Szabó Róbert, Győr-Moson-Sopron megye 2. választókerület (Győr és környéke) képviselőjelöltje

Dér Dániel

Mindenhol van harmadik út – bemutatkozik a Mi Hazánk 106 képviselőjelöltje

Dér Dániel

Dr. László Péter, Pest megye 9. választókerület (Nagykáta és környéke) képviselőjelöltje

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben