Hegedüs Pál helyi képviselőjelöltünk 75 éves, Nagyváradon született, ott végezte középiskolai tanulmányait. Érettségi után sorkatonai szolgálatát töltötte, majd felvételizett a Jászvásári Főiskola mérnöki karára. 1972-ben végzett mint textilmérnök, és még az év folyamán elhelyezkedett Szatmárnémeti egyik textilgyárában. Itt előbb üzemvezető mérnökként dolgozott, majd a rendszerváltás után mint igazgató vezette a vállalatot.

A kétezres évektől kezdve kapcsolódott be a székelyföldi autonómia-mozgalomba, megalakulásától fogva tagja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak, majd ennek egy idő után a Szatmár megyei elnöke. 2003-tól tagja a Magyar Polgári Szövetségnek, majd 2008-tól az akkor alakult Magyar Polgári Pártnak lett a Szatmár megyei elnöke.

Két leánygyermek édesapja, kisebbik lánya eddig három unokával ajándékozta meg. Mivel leánya családja és unokái Gárdonyban élnek, 2019-től úgy döntött, hogy végleg Gárdonyban telepedik le. 2020-ban tagja lett a Mi Hazánk Mozgalomnak, a párt Velencei-tavi szervezetének elnökeként mint képviselőjelölt indul a 2022-es választásokon.

Email címe: [email protected]

Kövess Facebookon is:
facebook.com/hegeduspali
facebook.com/mihazankvelenceito

X