A Mi Hazánk Mozgalom hónapok óta sürgeti az építőiparra vonatkozó szabályozásokat, mert az elmúlt időszakban hatalmas és aránytalan drágulás jellemzi ezt a területet. A kormány több intézkedést be is vezetett, sőt október elsejétől kiviteli korlátozást ígért, amelyet azonban az Európai Uniónak kell engedélyeznie, mivel szembe megy az uniós elvekkel. A drágulás azonban nem állt meg, és még mindig nincs arról szóló rendelet, hogy a kiviteli korlátozást bevezették volna. Az érvényben lévő rendeletek összességében nem korlátozzák az építőanyagok kivitelét, de az adminisztratív intézkedések lassítják az exportot. A késlekedés oka valószínűleg az uniós eljárás véget nem érése vagy elutasítása lehet.

A Mi Hazánk Mozgalom elvárja, hogy a kormány tartsa be ígéretét és ne próbálja elmismásolni ezt a kérdést! Követeljük, hogy mielőbb lépjenek közbe, hogy a családalapítást segítő támogatások a céljukat szolgálják, és a magyar családok ne szenvedjenek újból, a lassan csak látszatsegítségnek tűnő intézkedés miatt!

dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa, a párt országgyűlési képviselőjelöltje

X