Országos kampányba kezdett a Mi Hazánk Mozgalom az ésszerűtlen lezárások ellen, és az ésszerű és fokozatos nyitás érdekében – mondta Toroczkai László, a párt elnöke mai Szegeden tartott sajtótájékoztatóján.

A kampány egyik eleme az óriásplakát, amelyből megyénként kettőt helyeztek ki. A párt elnöke kiemelte, hogy országjárásba kezdett. Mivel a jelen időszakban nem lehet lakossági fórumokat tartani, ezért elsősorban sajtótájékoztatók keretein belül igyekeznek felhívni arra a figyelmet, hogy vannak ésszerűtlen és logikátlan intézkedések, mint például a kijárási tilalom.

Miközben a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek zárva tartanak, a rendőrök a munkából hazatartó embereket vegzálják. Azonban a határokon kevesebb a rendőr és katona, hiszen ők elsősorban a kijárási korlátozásokat ellenőrzik. Az a határozott véleményünk, hogy mindez a vírus terjedését nem akadályozza meg. Mi nem azt mondjuk, hogy nincsen vírus, de jelenleg még a szakemberek sem tudják megmondani, hogy mi lesz a vége a vírushelyzetnek.

-fogalmazott Toroczkai László.

A párt elnöke kiemelte, hogy ez egy végtelen történet. Véleménye szerint itt marad a vírus, folyamatosan mutálódik és a jelenlegi vakcinák nem hatnak majd a dél-afrikai vírusverzióra. Valószínűnek tartja, hogy minden évben újabb vakcinákat kell kifejleszteni és azokhoz mérten újra és újra fel kell venni az oltást. Nem lesz más kimenetele, csak az, szaknyelven szólva, hogy megszelídül a vírus – tette hozzá Toroczkai László.

Legtöbben túléljük a vírust, de azt a gazdasági katasztrófát, amelyhez az elhibázott kormányzati intézkedések sorozata vezet, még az unokáink is megérzik majd. Az államadósság mindössze félévnyi védekezés után, már az 1995-ös államadósság szintjén van, mely után a Bokros-csomag következett. Ebből már sejthetjük, hogy mi következik az elkövetkezendő évek során.

Továbbá hangsúlyozta, hogy ez a jelenlegi helyzet nem 200 ezer embert érint, hanem eddig már 400-500 ezer magyar ember szenvedett el bevételkiesést. Ez egy gazdasági lavina, mely végül minden ágazatot maga alá fog temetni, és a megszorító intézkedések végett mindenkit érinteni fog.

Egy olyan új világrend jön létre a vírushelyzet következtében, melyben teljes mértékben átalakul a világrend politikai, valamint gazdasági értelemben is. Elsősorban amerikai milliárdosok és Ázsia kerülnek ki ebből győztesen. Európa pedig a legnagyobb vesztese lesz ennek a helyzetnek. Magyarország teljesen elveszítheti a szuverenitását.

-mondta Toroczkai László.

Ezért a Mi Hazánk Mozgalom úgy tartja, hogy lassan, de megfontoltan ki kell nyitni. Hagyni kell azokat a magyar embereket visszatérni a munkájukhoz, akik dolgozni szeretnének. Nem lehet folyamatosan államadósságból fedezni a kieső bevételeket – hangsúlyozta a párt elnöke.

Magyarjelen.hu

X