Duzsik István helyi képviselőjelöltünk Ózdon született, 59 éves, metallurgus-öntő mérnök. Miskolcon végzett a Nehézipari Műszaki Egyetemen, majd a Marx Károly Közgazdaságtudomány Egyetem (ma Corvinus Egyetem) vállalati komplex tervező-elemző szakközgazdász szakára járt. Három nagykorú gyermeke közül kettő Miskolcon, egy Szigethalmon él. Nagybátyját ’56-os tevékenységéért elítélte a kommunista rezsim. Nagyapja az Arvisúrák szerzője.

Saját vállalkozást működtetett, majd az orosházi, később a jászberényi öntödében lett öntödevezető. Egyesületi elnök, amelyben a Miskolci Egyetem hagyományainak megőrzéséért munkálkodik.

A Mi Hazánk Mozgalom 2018-as megalakulása után belépett a pártba, és ma is meghatározó szerepet tölt be a miskolci szervezet életében. Mindig jobboldali, nemzeti érzelmű volt. Fontos számára a közbiztonság javítása és a no-go zónák megszüntetése. Célja a munkaalapú társadalom megszilárdítása. Megítélése szerint a multinacionális vállalatok betelepítése helyett Miskolc üres ipari parkjaiban a város vállalkozóinak és a magyar tulajdonú társaságoknak kellene lehetőséget adni. Segélyrendszer és közmunka helyett tisztességes megélhetést kíván biztosítani az embereknek. Jogszolgáltatás helyett igazságszolgáltatást.

Email címe: [email protected]

X