Vendégmunkások és büntetett előéletűek is honvédek lehetnek ezentúl, de az oltatlanok, hazafiak és önkormányzati képviselők nem!

Miért lehet a jövőben nem magyar állampolgárságú és büntetett előéletű tagja a Honvédségnek? – ezzel a címmel nyújtottam be írásbeli kérdést a honvédelmi miniszternek, a katonák jövőbeli kényszeroltásainak részleteit is tudakolva. A március 15-én huszárruhába öltöztetett vietnámival való érzékenyítés után újabb lépést tenne a kormány a vendégmunkások Honvédségbe való felvételével, ami valódi nemzetbiztonsági kockázatot, beépülési lehetőséget is jelent, miközben kirekesztik a hazafiakat, az oltatlanokat és abszurd módon már az országgyűlési-önkormányzati képviselőket is, pedig a területvédelmi tartalékos rendszerbe ideálisak volnának a lokálpatrióta helyhatósági képviselők, akik másodállásuk mellett el tudnák látni a feladatot, illetve közszereplői mivoltukból fakadóan példamutatásuk toborzóhatása is számottevő lehetne.

A honvédek jogállásáról szóló kormányrendelet tervezetét alaposabban megvizsgálva kiderül, hogy nem lenne követelmény többé a magyar állampolgárság (7. § (2) bekezdés), továbbá a legénységi állománykategóriába felszerelő honvéd lehetne ezentúl büntetett előéletű (7. § (4) és (5) bekezdés) békeidőszakban is, ami a honvéd hivatás, az egyenruhások megbecsülését is rontaná. Bizony, ezeket az elképesztő, nemzetbiztonsági kockázatokat is okozó változtatásokat is kiolvashatjuk a sorok között: https://kormany.hu/dokumentumtar/a-honvedek-jogallasarol-szolo-korm-rendeletet-kozigazgatasi-egyeztetese

A létszámhiánnyal küzdő Honvédségből inkább nem kellene kirekeszteni az oltatlanokat és a hazafiakat, utóbbira számos példát említettem már, azonban a honvédelmi miniszter és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetője ígérete ellenére válaszra sem méltatott, pedig felajánlottam konkrét esetek részletes bemutatását, amikor pl. a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinet vagy a HVIM tagjait távolították el a tartalékos rendszerből, illetve pl. olyan személyt, akinek egyetlen bűne az LMBTQP-felvonulások elleni civil tiltakozás volt.

A honvédek megbecsüléséhez hozzátartozna az is, hogy jogállásukat legmagasabb, törvényi szinten rendezzék. Méltatlan az is, hogy a törvény helyébe lépő kormányrendelet alapján kiszámíthatatlanná válik a honvédek javadalmazása. Mivel a tervezett kormányrendelet szerint a honvédek védőoltás tűrésére lesznek kötelesek, az alábbi kérdésekre is választ várok:

1. A kormányrendelet értelmében minden oltáskárosodásért a honvédelmi miniszter lesz a felelős?
2. Parancsba adják-e a kötelező oltásokat, vállalva a felelősséget?
3. Kell-e mindezek mellett ezután is önkéntes jelentkezési papírt kitölteni a kötelező oltásokhoz?
4. Milyen büntetés vár azokra, akik nem hajlandók beoltatni magukat?
5. Kapnak-e a katonák ezzel kapcsolatban jogi tájékoztatót?
6. Milyen támogatásra számíthat a katona vagy a családja oltáskárosodás esetén?
7. Az oltást visszautasítók számára is leszerelési tilalom lesz veszélyhelyzet idején, magyarul illetmény nélküli szabadságra küldve őket haljanak éhen a családjukkal együtt?

Novák Előd, országgyűlési képviselő,
a Mi Hazánk Honvédelmi Kabintejének elnöke

További bejegyzések

A kormányzat hibája, hogy újra aszály fenyegeti az eredményes gazdálkodást!

Dér Dániel

Ne a profit és a kizsákmányolás, hanem a magyar dolgozó élete legyen az első!

Dér Dániel

Titkok a szűrővizsgálatok mögött: Magyarország az amerikai tőzsdén?

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben