Folytatódik Szegeden a kínai akkumulátorgyár terjeszkedése!

Újabb területeket akar bekebelezni az a kínai tulajdonú elektromosautó-gyártó cég, a BYD, amely eddig 300 hektáron építette szegedi gyárát. Nemrég további területek megszerzésére nyújtották be igényüket, sőt 90 hektár beépítésére már meg is van az engedélye, továbbá a napokban megjelent információ szerint a szegedi főtér területének több mint kétszeresén, 10 hektáron húzna fel egy újabb csarnokot. Ez az összeszerelőüzem lehet a valaha volt legnagyobb alapterületű épület Szegeden. A monumentalitásánál is nagyobb baj, hogy ezek az akkumulátorgyárak nem a magyar emberek érdekeit szolgálják, hiszen a profit kiáramlik az országból, alacsony hozzáadott értéket közvetít, a munkaerőt pedig a harmadik világbeli vendégmunkásokkal biztosítják, míg hazánknak nem marad más, mint az óriási környezeti terhelés, melynek emblematikus példája a gödi Samsung gyár is.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint Magyarországnak élelmiszeripari nagyhatalommá, nem pedig akkumulátorgyár nagyhatalommá kellene válnia! Éppen ezért felszólítjuk a kormányt, hogy tegyen le az emberek egészségével játszó, rendkívüli környezeti terhelést jelentő és hibás gazdaságpolitikájáról és ne veszélyeztesse tovább a magyar embereket, se a magyar termőföldet és vízkincset, hogy ne az unokáinknak kelljen meginni az általuk ránk erőltetett nehézipar levét. Ne áldozza fel a Fidesz kormány hazánkat a külföldi multik gazdasági növekedésének oltárán!

Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke

További bejegyzések

A kormányzat hibája, hogy újra aszály fenyegeti az eredményes gazdálkodást!

Dér Dániel

Ne a profit és a kizsákmányolás, hanem a magyar dolgozó élete legyen az első!

Dér Dániel

Nem vált be a kormány akkumulátorgyár nagyhatalmi terve!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben