Ukrajna határainak újrarajzolása esetén érvényesítsék az 1991-es kárpátaljai népszavazás eredményét!

A Mi Hazánk üdvözli Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij, ukrán elnök kijelentését, amely arról szólt, hogy az ország keleti részeinek hovatartozásáról népszavazás dönthet majd. Ugyanakkor emlékeztetnénk arra, hogy Kárpátalján már nem kell megtartani ezt a népszavazást, ugyanis 1991-ben népszavazás döntött Kárpátalja hovatartozásáról. Akkor a kárpátaljaiak túlnyomó többsége úgy döntött, hogy Kárpátalja szeretne önállósodni, önrendelkezést szeretne, és nem akar Ukrajna integráns része maradni. Azonban 1991 óta, főleg a magyar kormányok hazaárulással felérő mulasztása, és az Antall József által aláírt magyar-ukrán alapszerződés miatt ezt nem érvényesítették.

A Mi Hazánk követeli, hogy most, amikor Ukrajna határainak az újrarajzolása is megtörténhet, érvényesítsék az 1991-es kárpátaljai népszavazás eredményét!
Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy végre kizárólag a magyar érdekeket képviselje a külpolitikában! Jelenleg ugyanis – Ukrajnával kapcsolatban is – a magyar kormány kizárólag amerikai és brüsszeli érdekeket képvisel. Magyarországnak nem áll érdekében fenntartani vagy elrendelni újabb Oroszország elleni szankciókat, sem gazdasági, sem politikai előnyünk ebből nem származik. Hazánknak egyetlen érdeke van, hogy ha Ukrajna határait újrarajzolják, akkor a nemzetközi közösség vegye figyelembe a magyar igényeket, addig pedig Magyarországnak és a magyar kormánynak védhatalmi státuszt kell gyakorolnia Kárpátalja felett.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke

További bejegyzések

Egy éve félholtra vert magyarokat, ma az Európai Parlamentbe készül az olasz antifa!

Dér Dániel

Megvédjük a turult!

Dér Dániel

A WHO kiszolgálása: kötelező szűrővizsgálat lesz

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben