Szépen hangzó, az egész országot lázba hozó kommunikációs lufi volt a kormány részéről az üzemanyagárak maximalizálása. Most a kormány erőfitogtatás-kép ezt a rendeletet a veszélyhelyzettel összefüggő szabályozási kérdésekről szóló törvénybe iktatja.

Csak keveseknek tűnik fel, hogy valójában mi is történik. A nyár óta már-már megfizethetetlen árakhoz miért csak most nyúlt a kormány? A NAV által közzétett eladási adatokból világosan látszik, hogy több éves tendenciaként novembertől február végéig jelentősen visszaesik a hazai benzinkutak forgalma. Ez a visszaesés havi szinten ötven-, százmillió literrel kevesebb eladott üzemanyagot jelent a nyári hónapokhoz képest. Valójában az érvényben lévő rendelet miatt ez nem érinti a költségvetést, csak a benzinkutakat üzemeltető kisvállalkozásoknak könnyebb, ha már a kormány az ő zsebükben kotorászva „jótékonykodott”.

A Mi Hazánk Mozgalom továbbra is az üzemanyagok adóterheinek csökkentését tartja egyedüli  elfogadható lépésnek. A hangzatos, de csak rétegeket érintő adókedvezmények bejelentése helyett, várjuk azt a bejelentést, amely hosszú távon is érezhető könnyebbséget jelent mindenkinek.

Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelöltje

X