Toroczkai László maradt a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, aki a küldöttek száz százalékos támogatásával újabb két évre kapott bizalmat.

A párt tisztújító kongresszusán a legtöbb szavazatot kapott alelnök Dúró Dóra, eddigi elnökhelyettes. Őt követi Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, Novák Előd, újbudai önkormányzati képviselő, Apáti István országgyűlési képviselő, Szabolcs-Szatmár -Bereg megyei elnök, valamint Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere. Az alelnökséghez nem kapott elegendő támogatást Fülöp Erik, a párt országgyűlési képviselője, valamint Dorogi György, Csongrád-Csanád megyei elnök.

Toroczkai László előzetesen közölte, elnökhelyettesnek ismét Dúró Dórát fogja javasolni az új elnökségnek.

Az újraválasztott pártelnök azt hangsúlyozta, olyan nemzetgazdaságot szeretnének, melyben sem multinacionális cégek, sem oligarchák nem vesznek részt. Közölte a kongresszuson szó volt arról a nemzetközi deviáns propagandáról is, mely már odáig fajult, hogy középületekre is kiteszi a “sátáni jelképet”. – A Fidesz álnemzeti pártként megalkudott, a rendőrség pedig félelemkeltő házkutatást tartott Novák Elődnél. Ennek a rendőrségi vegzatúrának mi nem engedünk – szögezte le a pártelnök.

Hangsúlyozta azt is, ügydöntő népszavazást kezdeményeznek, hogy ezt a propagandát tartsák távol az iskoláktól, óvodáktól, gyermekeinktől, és törvényi erővel tiltsák meg ezen jelképek kitűzését középületere.

 

X