Összetörünk téged, Te söpredék. Dicsőség Ukrajnának! / Győzelmünk után megtalálunk és mindenért felelni fogsz! – ilyen és ezekhez hasonló életveszélyes, sokszor trágár és gyalázkodó fenyegetésekkel árasztották el ukránok nacionalisták Dúró Dóra közösségi médiás felületeit, amelyeket most színvonaluk miatt nem teljes körűen közlünk.

A Mi Hazánk elnökhelyettesét azután kezdték el támadni, hogy az Izvesztyija című orosz lapnak arról beszélt, komoly kockázatot rejt magában Ukrajna esetleges NATO-tagsága, az ukránok csatlakozása a konfliktus szélesítése irányába tett újabb lépés lenne. A Mi Hazánk nem támogatja, hogy Ukrajna az észak-atlanti szövetség tagja legyen, a Kárpátalján élő magyarok helyzete miatt sem.

Dúró Dóra neve az orosz lapban megjelent nyilatkozata után nem sokkal felkerült  az Ukrajna ellenségeit listázó weboldalra is, ahol több vádpontot is megfogalmaztak ellene. Az ukrán biztonsági szolgálatokhoz köthető, 2014 óta működő, Ukrajna ellenségeit listázó, halállistaként is emlegetett “Mirotvorec” adatbázis szerint Dúró megsértette Ukrajna szuverenitását és területi integritását, ukránellenes propagandát terjesztett, valamint részt vett az Ukrajna elleni humanitárius agresszióban.

Mi Hazánk Mozgalom

X