Internetes és telefonos tanácsadásért kért és kapott soron kívüli védőoltást a DK fővárosának tekinthető Újbuda polgármestere és a felesése is. A turpisságra Novák Előd hívta fel a figyelmet, aki levélben kereste László Imrét az eset kapcsán. A polgármester megdöbbentő választ adott.

Novák Előd saját bevallása szerint nem szereti az elefántcsonttoronyban élő politikusokat, ezért maga is a legnagyobb hazai humanitárius szervezet önkénteseként egy Covid szűrőállomáson dolgozik. Bár az észszerűtlen lezárásokat ellenzi, de igyekszik kivenni a részét a hasznos munkából.

Novák Előd kifejtette:

“abban az újbudai Szent Imre kórházban, ahol soron kívül oltást kapott a DK-s polgármester, ott én már tavaly tavasszal önkéntes beteghordói munkára jelentkeztem egy felhívásra, majd a Mi Hazánk Mozgalom által meghirdetett érintésmentes bevásárlási misszióval segítettem az időseket.”

Novák így folytatta:

“A korábbi években kórházakban és idősek otthonában dolgoztam önkéntesként, no és persze önkéntes tartalékos honvédként, a Vöröskereszttel pedig a Mi Hazánk Mozgalom rendezvényszervezőjeként alakítottam ki kapcsolatot véradások szervezésével, és két öcsém is orvos, de mindezek ellenére nem jutna eszembe soron kívüli oltást intézni magamnak.”

A Mi Hazánk alelnöke szerint : a baloldali politikusok ismét megmutatták, hogy nincs szociális érzékenységük, miközben több millió idős és beteg ember várja az oltást.

Az ügyeskedő politikusbűnözőknek nincs helyük a közéletben a Mi Hazánk Mozgalom szerint, a polgármesterek és képviselők személyes példamutatása volna fontos, s a privilégiumaik megszüntetése.

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere soron kívül beoltatta magát a koronavírus ellen, pedig már régóta nem kórházigazgató, hanem politikus. A politikai maffia iparágává kezd válni az oltásokkal való visszaélés kenőpénzekért vagy jó kapcsolatért: Gyöngyös szintén szivárványkoalíciós polgármestere szerint csak a városában 40 befolyásos személy kapta meg jogtalanul, „jobb- és baloldali személyiségek, sajtóban dolgozó vállalkozó, kulturális területen vezető tisztviselő” – árulta el lebukása után Hiesz György, próbálva relativizálni a bűnét.

László Imre a lebukása után gyorsan oltóorvosnak jelentkezett, bár ki tudja, hány évtizede nem adott be semmilyen oltást. Azzal is takarózott, hogy tavaly önkéntes segítő munkát vállalt a szakrendelőben, ennek részleteit helyi képviselőként írásbeli kérdésben feszegette Novák Előd.

Megdöbbentő válasz érkezett

László Imre tudatta, hogy telefonon és elektronikus levelezésben végzett állítólag tanácsadást, ezért kellett soron kívül az oltás.

Személyes megjelenését hiába firtatta Novák, a válasz szerint a feladat ellátásának dátumait sem tudja megjelölni a polgármester. Márpedig ilyen virtuális segítségért nem kaphatott volna soron kívüli oltást, az csak az egészségügyi dolgozóknak járt volna, ő viszont már régóta nem kórházigazgató, hanem politikus. László Imrét három hete kérdezte a Mi Hazánk képviselője írásban arról is, hogy igaz-e az a környezetéből származó, a szivárványkoalícióban is feszültséget okozó hír, hogy a felesége is megkapta az oltást, de nem cáfolta válaszában.

Ami a járvány kezelését, főként a túlzott lezárásokat illeti, Novák Előd kifejtette: gigantikus kiadások és bevételkiesések vannak a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein. Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt. Ezek a szűrőbuszaink is normál esetben nőgyógyászati és hasonló vizsgálatokat biztosítanak, de ki tudja, hány méhnyakrákot és más betegséget nem tárnak fel ezekben a hónapokban?

A Mi Hazánk Mozgalom egyúttal tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen is.

Legyen joga mindenkinek dönteni! Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat! – zárta sajtótájékoztatóját Novák Előd.

magyarjelen.hu
X