Tanárok nélküli meghosszabbított tanév

Idén az utolsó tanítási nap június 21-e lesz, ami már bőven beleesik a középiskolákban a szóbeli érettségi időszakába. A kormány döntésének értelmében a középiskoláknak párhuzamosan kellene megoldani az érettségiztetést és a tanítást, ami az egyre súlyosbodó tanárhiány mellett szinte lehetetlen. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint csak az elmúlt pár év alatt több ezer pedagógus hagyta ott, vagy ment nyugdíjba a tanári pályáról, de még ennél is ijesztőbb adat, miszerint az általános iskolákban mindössze 6,7 százalék a 30 év alatti tanárok aránya.

A Mi Hazánk Ifjai írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszter felé, hogy hogyan képzelik el ilyen körülmények mellett a hosszabb tanévet, valamint kérjük a kormányt, hogy lássa be, ez a döntésük megvalósíthatatlan és életszerűtlen a középiskolák számára.

Engedjék el a diákokat június 14-én nyári szünetre és ne terheljék túl a még megmaradt pedagógusokat sem ebben az időszakban!

További bejegyzések

Nem felejtünk, és nem engedjük, hogy a világ elfelejtse, hogy mit tettek Magyarországgal!

Dér Dániel

Szóljunk bele Európa jövőjébe!

Dér Dániel

Képeken a Mi Hazánk majálisa

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben