Mi Hazánk Mozgalom közel fél évvel ezelőtt elsőként javasolta az országgyűlési képviselőkre is kiterjedő, szúrópróbaszerű drogtesztek bevezetését, de örülünk, hogy a Jobbik is felébredt, és jelentős fáziskéséssel ugyan, de magáévá tette a Mi Hazánk javaslatát.

Az egyesült balliberális tömb elválaszthatatlan részét képező Jobbikkal ellentétben nem indokolatlanul bonyolított eljárásokban látjuk a megoldást. Ebben a kérdésben sem szabad maszatolni, sorsolásokkal a felszínt kapargatni és az időt húzni, hanem keményen a dolgok mélyére kell hatolni!

A Mi Hazánk sokkal egyszerűbben és lényegesen hatékonyabban lépne fel az igazság kiderítése és a szenvedélybeteg politikusok kiszűrése, valamint közéletből való végleges eltávolítása érdekében. Álláspontunk szerint bármelyik nap bármelyik képviselő drogtesztje elvégezhető lenne, így a meglepetés erejére alapozva az igazság gyorsan kideríthetővé válna.

A magyar emberek átlagfizetésének többszörösét kereső honatyák pedig kénytelenek lennének tudomásul venni végre, eljött az ideje annak is, hogy a magas javadalmak mellé komoly kötelezettségeket rendelünk.

A Mi Hazánk – elsöprő társadalmi támogatottságot élvező – javaslatának elfogadásával a drogtesztek vonatkozásában sem lehetne gyenge jellemű, drogfüggő képviselőknek, állami vezetőknek gyáván a mentelmi jog mögé bújni, melynek eltörlését is immáron egyedüli pártként képviseli a Mi Hazánk.

Apáti István, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője

 

X