A Mi Hazánk Mozgalom szükségesnek tartja a kormányzat által meghirdetett Magyar Falu Program kibővítését a vidék megtartóerejének növelése érdekében – jelentette ki a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Dócs Dávid közölte: ennek keretében útjára indítanák a már 2011-ben Ángyán József akkori fideszes képviselő által kidolgozott, ám azóta sem megvalósult Demográfiai földprogramot, melynek lényege, hogy a fiatal gazdálkodó családok legalább két gyermek vállalása esetén állami földet kaphatnak a gazdálkodáshoz, illetve állami támogatást a termékeik értékesítéséhez, pályázati támogatások elnyeréséhez.

Mint elmondta: a program kibővítése annál is inkább sürgető, mert a magyar vidéken mára szinte csak a “rabszolgamunkát” igénylő összeszerelő üzemek jelentik az egyetlen megélhetési forrást. A régi gazdálkodási formák egyre inkább kihalnak, vagyis vissza kell adni a gazdálkodás becsületét. Ehhez pedig szükséges a megmaradt állami földek szétosztása a fiatal gazdálkodók részére.

Forrás: mti.hu

X