Mély megdöbbenéssel és őszinte felháborodással értesültünk arról, ami egy éve történt a Tolna megyei Felsőrácegresen. Egy cigánybűnöző összevert és kétszer is megerőszakolt egy nyugdíjas, rákbeteg volt katonát, aki a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe, a szadista gyilkos a napokban állt bíróság elé.

Az előzmények közé tartozik, hogy a cigány gyilkos korábban kerti munkát végzett pénzért az idős sértett házában, majd miután elvégezte azt, elment a kocsmába, elitta a pénzt, ám visszatért az idős, rendkívül rossz egészségi állapotban lévő (a helyiek elmondása szerint mintegy 40-50 kg súlyú lehetett a daganatos megbetegedés miatt) volt katonához, és még több pénzt követelt. Mivel nem tudott többet adni, a cigánybűnöző összeverte, meztelenre vetkőztette, hasára fektette és megerőszakolta. Miközben az emberi ésszel felfoghatatlan aktust véghezvitte, azt kiabálta, ha ellenáll, megöli. Majd miután végzett, elhagyta a házat, az idős férfi ekkor még tudta értesíteni a rendőrséget, de a támadó újra visszatért, és megint megerőszakolta. Ekkor is gyilkossággal fenyegette, azt ordítozta, ha nem marad nyugton, leszúrja.

A járőrök kiérkezésekor a gyilkos is ott tartózkodott még, így őt előállították, a sérült nyugdíjashoz pedig mentőt hívtak. Kórházba szállították, de sajnos már nem tudtak rajta segíteni. Nagyon fontos információ, hogy egy visszaeső cigánybűnözőről van szó, tettét nem sokkal azután követte el, hogy szabadult a börtönből, ahová szintén erőszakos bűncselekmény miatt került. A bíróság visszaeső bűnözőként 18 év fegyházra ítélte első fokon, a gyilkos azonban fellebbezett, így az még nem jogerős.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint eleve nem szabadna visszaengedni az ilyen bűnözőket a társadalomba, hiszen látjuk, az rendre újabb tragédiákhoz vezet. A 18 év fegyházat sem tartjuk elégségesnek, a visszaeső, a társadalomba beilleszkedni képtelen, súlyosan életellenes bűncselekmények elkövetőinek nincs helye köztünk! Mi az ilyen gyilkos gazembereket minimum Szibériába küldenénk, de az ilyen esetek miatt tartjuk indokoltnak megkérdezni a magyar társadalmat arról is, akarják-e a halálbüntetés visszaállítását.

Lantos János, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje

X