A biztonságos internetezés világnapja alkalmából a Mi Hazánk Mozgalom arra figyelmeztet, hogy az internetes platformok, valamint a közösségi médiafelületek teljes egészét igen szigorú és széles körű törvényi szabályozás alá kell vonni.

A nagy nemzetközi techcégek saját szabályozókat működtetnek, amelyek sem a biztonságos tartalmakat, sem a vélemény- és szólásszabadságot vagy a politikai cenzúramentességet nem szavatolják. Ezzel szemben a mindennapos tapasztalat az, hogy ezeken a webes felületeken burjánoznak a gyermekprostitúcióval, pedofíliával és homoszexualitással kapcsolatos tartalmak, illetve számos olyan emberi deviáns magatartásforma, mint az állatkínzás. Miközben ezekkel szemben nem hatékonyak a magáncégek szűrői, addig mozgalmunk elnöke, Toroczkai László a digitálisan legüldözöttebb magyar politikus lett, pártunk pedig számos indokolatlan és elfogult – álláspontunk szerint súlyosan jogsértő – korlátozást szenved el. Ezen webes jogsértések széles tárháza a politikai cenzúrától a szervezett bűnözésig terjed, amely mindennapos veszélyként leselkedik a magyar közösségre, családokra, és gyermekekre egyaránt. Ez ellen fel kell lépni.

A kormány által előkészíteni szándékozott ilyen vonatkozású jogszabály részletei ismeretének hiányában arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a magyar törvényi szabályozásnak megfelelő szigorúsággal, széleskörűen és a fentiekre tekintettel kell azt a kormánynak előterjeszteni.

Mi Hazánk Mozgalom

 

 

X