Részsikert értünk el a kisvendéglősök érdekében

A Mi Hazánk Mozgalom több alkalommal is felszólalt – a politikai pártok közül egyedüliként – az ellen, hogy július 1-től bevezetik az ún. NTAK-ot, amely egy teljesen életszerűtlen adatszolgáltatási rendszer, mely semmilyen módon nem veszi figyelembe, hogy egy büféről, vagy egy óriás szállodalánc étterméről van-e szó. Nem beszélve a szoftver megvásárlási és üzemeltetési költségeiről, a betaníttatásról, mely szintén jelentős terheket ró azokra, akik már a Covidra hivatkozott lezárások alatt is rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, a magyar kisvendéglősökre. Néhány héttel ezelőtt megkerestek minket, hogy széles körben terjesszük petíciójukat is, természetesen megtettük, és most úgy tűnik, közös részsikert értünk el, ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség meghátrálni látszik, és az NTAK szakaszos bevezetését javasolta a kormánynak.
Ez azt jelenti, hogy július 1-től csak az évi 100 millió forint nettó árbevétel felett teljesítő vállalkozások számára lenne kötelező az adatszolgáltatás. Az ennél alacsonyabb árbevételű szolgáltatók adatszolgáltatásának kezdete pedig későbbi időpontra módosulna. Így számukra hosszabb felkészülési időt biztosítanának.

Az ügyet természetesen továbbra is figyelemmel kísérjük és a továbbiakban is igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a magyar kisvendéglősök védelmében. Jól látható, hogy javaslatainkkal már ellenzékből is képesek vagyunk egy-egy ügyben pozitív változást elérni, ennek oka pedig az, hogy egyre erősödünk, ennek záloga pedig nem más, mint a magyar emberekkel való összefogás, mert mi csak nekik akarunk megfelelni, senki másnak.

Lantos János, a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinetjének elnöke

További bejegyzések

Parlamenti frakciójának kiirtásával fenyegették meg a Mi Hazánkat Ukrajnából

Dér Dániel

A kormány tönkreteszi a magyar méhészeket!

Dér Dániel

Toroczkai László reakciója Orbán Viktor évértékelő beszédére

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben

X