Rémhírként terjed, hogy a Honvédséget tűzparanccsal küldenék a tüntetőkre

Több ezren megosztották azt a valótlan rémhírt, hogy 50 fős tüntetésre automatikusan egy szakasznyi katonát vezényelnek ki a jövőben. A zavaros megfogalmazású „belső tervezettel” szemben van viszont két friss törvény, mely kérdéseket vet fel – írja Facebook-bejegyzésében Novák Előd, a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke, alább a folytatás.

  1. július 1-jén lép hatályba a 2021. évi CXL. törvény a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a 2021. évi XCIII. törvény a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról, a Mi Hazánk képviselői nem szavazták meg egyiket sem. Az MSZMP jogutódjának minősülő MSZP képviselőjeként sem szégyellt Harangozó Tamás azzal riogatni a parlamenti vitában, hogy „gyakorlatilag lehetővé teszik, hogy a Magyar Honvédséget békeidőben, civil állampolgárokkal szemben is rendszerszerűen be lehessen vetni”, pedig hát nekik volt miniszterelnökük a magyar forradalmárokra fegyvert fogó pufajkás, Horn Gyula.

A Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetje nyomon követi a Honvédség esetleges túlkapásait is, így tártuk fel legutóbb pl. azt a visszaélést, hogy parancsmegtagadásnak minősítik az oltás elutasítását. Az új törvények alapján „a Kormány elrendelheti a Honvédség közreműködését a kapcsolódó rendőrségi feladatok ellátásában”, így pl. a „különösen veszélyes személyek elfogása” immár honvédségi feladat is lehet, ami felveti a jogos kérdést: minek van akkor a TEK?

Persze eddig is volt számos példa a Honvédség belföldi rendvédelmi bevetésére, rendőrségi irányítással. A határvédelem a legismertebb, ahol rendőrökkel együtt szolgálnak, s jelenleg is minden esetben a járőrpár rendőr tagja a járőrparancsnok, függetlenül a rendfokozattól. A honvéd bajtársak védelmében azért írjuk le:

► Vörösiszap-katasztrófa: bár a katasztrófavédelem állítólag tökéletesen működik, de a Honvédség kellett a mentéshez…

► Márciusi hóhelyzet: bár az OMSZ és a Magyar Közútkezelő állítólag nagyon szuper, a Honvédségre mégis szükség volt…

► Árvíz: bár a vízügyi igazgatás és a katasztrófavédelem állítólag nagyon ott van, de a Honvédség nélkül nem ment…

► Déli határ: bár a rendőrség állítólag gond nélkül átvette a Határőrség szerepét, de a Honvédség nélkül mintha nem sikerülne…

► Hableány roncsainak megtalálása és kiemelése: a katasztrófavédelem és a TEK állítólag tökéletesen irányította a műveletet, de mintha a Honvédség nélkül ez se ment volna…

► Covid: az egészségügy és az oltás állítólag működik, mégis kellett a Honvédség a vírus ellen…

► Olaszliszka, Jászapáti, Csenyéte stb.: állítólag két hét alatt rend lett, de azért ha a Mi Hazánkon múlna, kapna még feladatot a Honvédség az ún. no-go zónákban, szóval nem ördögtől való gondolat a katonaság bevetése polgári ügyekben.

Az más kérdés, hogy Orbánék már most is olykor politikai megfélemlítésre használják a Honvédséget, pl. amikor tavaly a rendőrség egy gépkarabélyos honvéddel megerősített, ötfős egysége próbálta megakadályozni a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltjét bemutató sajtótájékoztatómat Zalaegerszegen. Bár abszurd módon megtiltották a Mi Hazánk irodája előtti nyilatkozatot, a párthelyiségben már nem intézkedhettek.

A Mi Hazánk Mozgalom mindent megtesz azért, hogy a sajnos afganisztáni, iraki és hasonló megszállásokon szocializálódó Honvédség ne népellenes, pártpolitikai célokat szolgáljon, hanem a magyar nemzet ügyét.

További bejegyzések

Megvédjük a turult!

Dér Dániel

A WHO kiszolgálása: kötelező szűrővizsgálat lesz

Dér Dániel

Toroczkai Orbánnak: „Milyen háttéralkut kötött a kormány a Metával?”

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben