A Mi Hazánk Mozgalom többször nyilvánvalóvá tette, mind a 106 választókerületben önállóan kíván elindulni a 2022-es országgyűlési választásokon. A párt már meg is kezdte képviselőjelöltjei bemutatását, hiszen már csak alig több mint egy év van hátra a választásokig.

A párt elnöke Békéscsabán kezdte körútját.

A Mi Hazánk elnöke elárulta, noha neki ez az első alkalom, a párt parlamenti képviselői már javában járják az országot. Töretlenül zajlik tehát a képviselőjelöltek bemutatása. Jelen állás szerint három komolyanvehető listából lehet majd választani: a balliberális oldal és a Fidesz mellett harmadik útként ott lesz a Mi Hazánké is.

Mind a 106 választókerületben jelölteket kívánunk állítani, méghozzá nem is akármilyen jelölteket. Mi a levitézlett, sokszor már leszerepelt, esetleg valamilyen korrupciós ügybe keveredett és elhasznált politikusok helyett olyan jelölteket fogunk bemutatni az ország minden egyes pontján, akik tiszták, akiknek a kezéhez nem tapad ellopott közpénz

– szögezte le a Mi Hazánk elnöke. Hozzátette: Egy olyan jelöltet mutathatok be elsőként, aki fiatalember, és számomra ez ezért is nagyon fontos. Két dolog miatt vagyok itt Békéscsabán, ahonnan az országjárásom is indul. Egyrészt én magam is dél-alföldi vagyok, másrészt pedig azért, mert a mellettem látható 27 éves fiatalember a jövő nagy reménysége.

Egy rendkívül tehetséges mi hazánkos politikust fogok most bemutatni, a békéscsabai szervezetünk elnökét, Gyebnár Dávidot, aki egy diplomás, mesterszakos politológus és kommunikációs szakember.

A párt elnöke kifejtette, azt szeretné, ha a jövőben a hozzá hasonló fiatalok vennék át azon levitézlett politikusok helyét, akik korrupciós ügyekbe keveredtek, és ezért meg fog üresedni a pozíciójuk. Elárulta, ilyen korrupt politikusokra akár Békés megyéből is tudna példát mondani.

“Olyan tiszta kezű, tehetséges – ebben az esetben ráadásul még politológus diplomás – fiatalokat javaslok és ajánlok a magyar választópolgárok figyelmébe, mint amilyen Gyebnár Dávid is” – szögezte le.

A jelenlegi járványkezelési helyzet nagyon jól mutatja, hogy miért van szükség a harmadik útra. A Fidesz és a balliberális tömb egymással versengve akar minél szigorúbb lezárásokat. Egymással versengenek, hogy hogyan lehetne minél jobban megbénítani a gazdaságot

– fejtegette a két oldal közti hasonlóságokat. Rámutatott:

Mindeközben Klaus Schwab, a Világgazdaság elnöke már nem is titkolja, hogy a koronavírus árnyékában egy új világrendet alakítanak ki, ahol dominálni fog az adósrabszolgaság, ahol már nem a magántulajdon lesz a fontos, hanem hogy lehetőség szerint mindenki minél több hitelt vegyen fel, minél több törlesztőrészlettel rendelkezzen.

A pártelnök szerint: “éppen ezért kell a harmadik, a józan út, ami azt mondja, hogy miközben a koronavírus egy létező probléma, aközben azt is látnunk kell, hogy Magyarország jövőjét tesszük tönkre ezekkel az intézkedésekkel, ha teljesen lezárjuk a gazdaságot”.

Gondolni kell például a fiatalokra. Gondolni kell azokra, akikre ugyan ez a vírus nem igazán veszélyes, mégis ők lesznek azok, akiknek a következő évtizedekben nyögniük kell azokat a terheket, amelyeket a jelenlegi kormányzat elhibázott, és sokszor ésszerűtlen intézkedések okoznak, hiszen a mostani adósságokat még az unokáink is törleszteni fogják

– zárta sorait a Mi Hazánk elnöke, majd átadta a szót a párt képviselőjelöltjének.

Gyebnár Dávid bemutatkozása

“Gyakran kérdezik tőlem, hogy ilyen fiatalon mégis miért kezdtem politizálni? A válaszom: azért, mert úgy érzem, hogy az elmúlt húsz év politikájának a generációm az egyik legnagyobb elszenvedője Békés megyében”

– árulta el a párt Békés 1.sz. választókerületének jelöltje, Gyebnár Dávid.

Ő úgy véli, a térség egyik legnagyobb problémája, hogy képtelen otthon tartani a fiatalokat, amit személyes élményeivel is igyekezett alátámasztani. Mint mondta:

Akikkel együtt nőttem fel – az osztálytársaim, a barátaim – döntő többsége amint tehette, elhagyta a megyét, és nem is tervez visszatérni, mivel kilátástalannak érzik az itthon való boldogulást. Nincs értékelhető egyetemünk, amivel itt tarthatnánk a fiatalokat. Nincsennek olyan munkalehetőségek, amivel hazacsábíthatnánk a friss diplomásokat. Gondolok itt elsősorban az informatikusokra és a programozókra, hiszen ezek egyértelműen a jövő húzóágazatai.

Gyebnár úgy érzi, a probléma nem csak a diplomásokat érinti, hanem valamennyi dolgozót. Miközben tapasztalatai szerint az árak a multik csabai üzletláncaiban nagyjából megegyeznek a pesti árakkal, addig a fizetések között már lényeges különbségek fedezhetők fel.

Ugyan az a cég, ugyan azért a munkáért jóval kevesebbet fizet egy békéscsabai alkalmazottjának, mint egy pestinek vagy egy dunántúlinak. A mi munkánk miért ér kevesebbet? És a kormány szerint ez miért van rendben?

– kérdezte Gyebnár. Állításait a KSH által nyilvánosságra hozott adatokkal igyekezett alátámasztani: Egy 2020-as KSH kimutatás szerint Békés megyében a nettó átlagbérek alig érik el a 180-190 ezer forintot. Hol van ez az országos átlagtól? Annak ellenére, hogy még ezek is kozmetikázott számok, a lényeget nem tudják elfedni: mindössze egyetlen megye van csonka hazánkban, ahol az emberek kevesebb fizetést kapnak a munkájukért, mint nálunk. Ez pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Még Borsodban és Nógrád megyében is jobbak a fizetések, mint itthon… Ezek után csodálkozunk, hogy ilyen mértékű az elvándorlás?

– fogalmazott a politikus.

Szembetűnő bérkülönbségek – fotó: napi.hu

Hogy mennyire valós probléma az elvándorlás, annak kapcsán Gyebnár kifejtette, az egykor majd 70 ezres lélekszámmal bíró Békéscsabán mára körülbelül 58 ezren maradtak.

Az elmúlt 20 évben a mindenkori vezetés, legyen az balliberális, vagy fideszes, teljesen kizsákmányolta térségünket, minek következtében elveszítettünk több mint 10 ezer embert. És ez mind úgymond békeidőben. Mi lesz itt, miután a kormány teljesen elhibázott lezáráspolitikáját követően sorra csődölnek be a helyi vállalkozások?

– tette fel a kérdést a politikus, aki szerint az elvándorlás nem csak a fiatalokat, de az idősebb, munkaképes korosztályokat is érinti, ráadásul meglátása szerint a probléma nem csupán gazdasági, hanem komoly társadalmi következményekkel is járhat. Mint mondta:

“Nem csak a korfa, de az etnikai arányok is eltolódnak azok javára, akiknek egyáltalán nem okoz gondot 6-8 gyereket szülni a nyomorba és kilátástalanságba.

Szépen, de nem lassan, a helyzet olyanná válik, mint Borsodban, vagy Sarkadon. És akkor már nem csak gazdasági okok miatt menekülnek el innen az emberek. Ha ez bekövetkezik, Békés megye elveszett.

Én azonban ezt nem akarom hagyni. Itt nőttem fel, szeretem ezt a térséget, és nem adom harc nélkül. Ezért indulok a választásokon.”

Zárásképpen Gyebnár elárulta, azok számára kíván alternatívát nyújtani,

  • akik hozzá hasonlóan úgy gondolják, hogy a balliberálisok és a Fidesz neoliberális gazdaságpolitikája is teljes kudarc.
  • akiket mélységesen felháborít, hogy az általunk elvégzett munka jó, ha a felét éri egy pesti dolgozóénak.
  • akik szeretnének egy olyan helyen élni, ahol gyermekeik, unokáik is el tudják képzelni a jövőjüket. Ahol van értelme maradni, ahová van értelme visszatérni, és ahol van értelme családot alapítani.

Gyebnár szerint ez azonban csak úgy érhető el, ha “elsöpörjük az elmúlt harminc év elitjét”, hiszen ők már bizonyították, egyáltalán nem kívánják megoldani a térség legégetőbb problémáit.

Fiszter Zsuzsanna a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. számú egyéni választókerületében

 

A Mi Hazánk Mozgalom nem csak önálló miniszterelnök-jelöltet, hanem mind a 106 választókerületben önálló országgyűlési képviselőjelöltet is indít. Azt gondoljuk 2022-ben az embereknek két választási lehetősége lesz, vagy marad az elmúlt 30 év politikai váltógazdálkodása, – amelyben a Fidesz és a balliberális oldal váltja egymást és amelynek az eredményeit ma pontosan érezhetjük – vagy a másik lehetőség, a harmadik út, amit a Mi Hazánk Mozgalom kínál. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. számú választókerületében dr. Fiszter Zsuzsannát indítja pártunk, aki a párt végrehajtasi és hitelügyi szakpolitikusa, Kazincbarcikán él, jogász, egy gyermekes édesanya – mutatta be a képviselőjelöltet Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

“Itt születtem és mióta élek saját magamon és közvetlen környezetemben is tapasztalom a politikai visszásságokat és azok eredménytelenségét, amiknek az elszenvedői az itt élő emberek. Több probléma is sürgetően megoldásra vár, többek között kiemelném, hogy a választókerület, mind társadalmilag mind gazdaságilag is lassan teljesen kettészakad. Érdemes megfigyelni a térség északi régióját és minél északabbra haladunk, annál gyakrabban fordulnak elő no-go zónák” – kezdte a problémák ismertetését Fiszter Zsuzsanna. Hozzátette:

A közbiztonság jelenleg nincs biztosítva, a magyar emberek féltik az életüket és a vagyonukat a választókörzet egyes térségeiben. Néhány példa közelmúltból: a Csenyétén történtek, az utóbbi időben elkövetett gyilkosságok, vagy egy friss eset, amikor Kazincbarcikán egy 17 éves elkövető késsel fenyegetőzött az utcán.

Fiszter szerint a gazdasági leszakadás nem csak a választókerületen belül figyelhető meg, hiszen több olyan település is van, ahol csak közmunka van jelen vagy rosszabb esetben az sem.

Ez a gazdasági leszakadás országos szinten is kiütközik, hatalmas elmaradást mutat a nyugati országrészhez képest. De lehet beszélni az elvándorlásról is, ami az egész térséget érinti. A körzet nehezen tartja meg a fiatalokat, rengeten menekülnek külföldre, a jelenleg érvényben lévő korlátozások, pedig a kisvállalkozásokat is megnyírbálják

– sorolta a térség gondjait a politikus, aki szerint az itt élő emberek megérdemlik, hogy végre ne legyenek kiszolgáltatva a jelenlegi politikai elitnek és, hogy megalkuvás nélkül képviseljék az ő érdekeiket is.

Mivel a jelenlegi urambátyám rendszert kiépítő Fidesz semmivel sem különb, mint a balliberális tömb mögött megbúvó pártok, – amire jó példa Kazincbarcika városvezetése is – ezért indulok képviselőjelöltnek, hogy megmentsük a körzetet és, hogy az itt élők nyugodtan tudjanak tekinteni a jövőbe és itt képzeljék el az életüket

– fejtette ki Fiszter, aki a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusaként látja milyen nehéz helyzetben vannak a családok, az emberek.

Ennek megoldásaként több ponton módosítanánk a jelenlegi rendszert. Legyen az végrehajtó, akikre vonatkozólag non-profit jelleget vezetnénk be a jelenlegi profitorientált magánvállalkozásként működés helyett, közjegyző vagy behajtó cég. Én vállalom ezt a harcot, hogy a gyermekeink, unokáink, nagyszüleink biztonságban élhessenek itt és a gazdasági fellendülés reményében, mert ez itt a mi hazánk!

– zárta sorait a Mi Hazánk Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.

Apáti István országgyűlési képviselő Nyíregyházán kezdte meg a bemutatásokat, ahol dr. Horváth Attila onkológus orvos fogja képviselni a harmadik utat a választók számára. Miniszterelnök-jelöltünk után tehát hamarosan megismerheti a közvélemény azt a 106 embert, akik szerte az országban emelik magasba a Mi Hazánk zászlaját és megalkuvásoktól mentesen küzdenek a magyarságért.

 

Mi Hazánk Mozgalom – Magyarjelen.hu

X