A rendőrség egy gépkarabélyos honvéddel megerősített, ötfős egysége próbálta megakadályozni Novák Elődnek a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltjét bemutató sajtótájékoztatóját Zalaegerszegen.

A 2006-os rendőri megfélemlítéseket idéző akció keretében megtiltották a közterületi interjúadást a helyi tévének, és igazoltatták a párt alelnökét, valamint helyi jelöltjét, Kiss Ferenc önkormányzati képviselőt, aki a Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara Alelnöke és a ZTE Baráti Kör korábbi elnöke, jelenleg elnökségi tagja is.

Bár abszurd módon megtiltották a Mi Hazánk irodája előtti nyilatkozatot, a párthelyiségben már nem intézkedhettek, így ott bemutatkozhatott az újságíróknak Kiss Ferenc. A jövő évi országgyűlési választáson a feltételek szigorítása miatt várhatóan csak három listából lehet választani: a Fidesz és a balliberális szivárványkoalíció mellett harmadik útként a Mi Hazánk Mozgalom kerül a listás szavazólapokra. Egyéni képviselőjelöltből valamivel több lesz, de a Mi Hazánk az egyetlen ellenzéki párt, mely mind a 106 választókerületben saját képviselőjelöltet fog állítani.

A hatalommal visszaélés és a kontraproduktív járványvédelmi intézkedések újabb példáját láthattuk, amikor a szabad levegőről zárt térbe kényszerítettek mintegy tíz embert egy sajtótájékoztatóra. Ezért is tüntet március 15-én a Mi Hazánk Mozgalom: 11 órakor a fővárosi Vigadó téri kaszinó előtt gyülekezünk, járványszolidaritási adót is követelve a helyzetből hasznot húzott cégekre, majd a közeli Parlamenthez vonulunk.

Mi Hazánk Mozgalom

X