Zöld iskolaudvar után termelői piacot adna el Újbuda szivárványkoalíciós önkormányzata irodaház építésére méghozzá egy orosz befektetőnek: a Putyin pénztárosának is tartott Megdet Rahimkulov fia (akit testvérével együtt a leggazdagabb magyarországi családnak tartanak), pontosabban egyik cége, a Startimmo Kft. adta a legmagasabb, 360 millió forintos árajánlatot, amibe a titoktartási nyilatkozat aláírása után tekinthettem csak be az önkormányzatnál képviselőként, de valakinek fel kell tárnia a készülő mutyikat, felelőtlen kiárusításokat – írja közleményében Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.

Az Albertfalvi Termelői Piac ciklusokon átívelő leépítése, eladási és felszámolási terve ellen minden eszközzel tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom a civil erőkkel együtt: több mint hatszázan aláírták már a tiltakozó petíciójukat, melynek címe: „Mentsük meg az Albertfalvi Piacot! Közösségi terünk ne váljon iroda – vagy társasházzá!” A lakossági álláspont szerint: „A klasszikus piaci funkción túl a helyben megtelepült, közkedvelt szolgáltatók, kereskedők is veszélybe kerültek. A közösségi rendeltetés és az élhető, emberléptékű környezet megőrzésének legbiztosabb módja, ha köztulajdonban marad az ingatlan. Ne kerüljön befektetői kézre újabb önkormányzati vagyonelem, teret engedve nem kívánt beruházásoknak! A közösségi funkció erősítésére, a piac fejlesztésére igen, de újabb irodaházra, társasházra nincsen szükség Albertfalva szívében!”

Ciklusokon átívelő leépítési-eladási kísérletről van szó. Az önkormányzat üzemeltető cége hosszú esztendők során több tízmilliót vett ki a piacból, de még az alapvető karbantartási munkálatokat sem végezték el, ami meglátszik a műszaki állapotán sajnos. Most pedig épp erre az állapotra hivatkozva akarnak túladni rajta. A hanyag kezelés még az MSZP-s Molnár Gyula polgármesterségének idején kezdődött, amit csak konzervált az előző, fideszes vezetés. Jellemző, hogy a választások előtt az MSZP és a Momentum képviselőjelöltje is a helyi lakosok bevonását szorgalmazta a piac jövőjével kapcsolatos döntésbe, de mára megfeledkeztek ezekről, júniusban pedig döntést szeretne hozni a polgármester az önkormányzati ingatlankiárusításokról. A Mi Hazánk Mozgalom viszont emlékezteti a szivárványkoalíciót a választási ígéreteikre, hiszen a balliberális pártok azzal kampányoltak: Újbuda megtelt.

– Az ún. saroktelek ősfás területének szintén ciklusokon átívelő eladási és beépítési kísérlete már nagy közfelháborodást váltott ki, egyedüli képviselőként vettem részt a pályázatok bontásán, ezért tudtam nyilvánosságra hozni a számokat. Miután civil összefogással sikerült meghátrálásra bírni a szivárványkoalíciót, felajánlom egy évi képviselői tiszteletdíjamat az újbudai Trianon emlékpark létrehozására ott, mivel az önkormányzat bár tavaly egyhangúan megszavazta a hiánypótló Trianon emlékpark létrehozását, de a június 25-én lejárt határidejű határozatot nem követte semmilyen intézkedés, még a hely kijelölése sem, így mulasztásos jogsértésben van az önkormányzat – hívta fel a figyelmet Novák Előd.

X