Pár héttel ezelőtt az olasz köztelevízió (RAI TV) készített velünk interjút. Többen kérdezték, miről volt szó a beszélgetésen, így most röviden összefoglalnám – felelte megkeresésünkre Vékony Csongor, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke.

– Egy ideális világban a tudomány határozza meg a politikát és nem fordítva. A magyar kormány kényszerhelyzetet teremt a védettségi igazolvány esetében, melyet nem tesz kötelezővé, mégis hátrányos megkülönböztetés éri azokat, akik nem rendelkeznek vele. A munkahelyvesztés a leginkább fenyegető tényező, de a sportolási és egyetemisták számára vizsgaidőszak alatt a könyvtárhasználati lehetőségek ellehetetlenítése szintén problémát okoz. Meg kell említenünk, hogy az elszakított területek és minden határon túli terület magyarjai, belföldi családtagjaikat már több, mint egy éve nem láthatták. Partiumi születésűként ezt a családokat szétszakító érzést én is megélem – mutatott rá Vékony.

– További ésszerűtlen intézkedések felsorolását követően rávilágítottunk Binder Csabával, a Mi Hazánk Ifjainak alelnökével arra is, hogyan tették tönkre az elmúlt egy évben a magyar kis- és középvállalkozókat és hogyan tettek szert óriási haszonra a multik, tech óriáscégek, bankok. Kifejtettük, hogy a Mi Hazánk ezért a világon elsőként kezdeményezte a járványszolidaritási adó bevezetését

– nyomatékosította.

– A koronavírusra reagáló állami intézkedések miatt gazdaságilag megroppanó országunk a helyreállás közepette – vagy helyett – 540 milliárd forintos kínai hitelből, kínai egyetemvárost (Fudan) hozna létre. A Mi Hazánk Ifjaival úgy gondoljuk ez egy felelőtlen döntés, hiszen ideológiailag a kínai kommunizmus árnyékolja be ezt az intézményrendszert, gazdaságilag pedig a Stipendium Hungaricum 40 milliárd forintos keretéhez hasonló programokból lenne érdemes a külföldi diákok helyett a magyar fiatalok lakhatását és mindennapjait támogatni. Ennek megfelelően további javaslatainkat ifjúságpolitikai programpontjaink között az idén megismerhetitek – tért ki a napokban közérdeklődésre számot tartó Fudan-ügyre is.

Mint mondta, szóba került a migráció és a demográfia is, és úgy látják, az európai országok drasztikus népességcsökkenésére nem lehet az a megoldás, hogy idegen kultúrájú bevándorlókkal árasztjuk el Európát.

– A terrortámadások száma nőtt, ahogy a többségében fekete bevándorlók által megerőszakolt európai fehér női áldozatok száma is. Az Európai Unió a valóságtól elszakadva folytatja túlérzékeny liberális politikáját, mely soha nem fog megoldást jelenteni a problémára. A megálmodott multikulturalizmusuk a valóságban működésképtelen. Olaszország is elsők között tapasztalhatta meg a migráció negatívumait, így úgy gondolom, sok olasz egyetértene velem abban, hogy nem Magyarország és nem is Olaszország határainál kellett volna megállítani az életerős férfiakból álló bevándorló hullámot, hanem még Európa határain túl. Olaszország esetében Afrika partjainál – fejtették ki.

– Az egyes nyugat-európai országokban már évek óta történő érzékenyítés, mely által a fiatalt nemi hovatartozásában bizonytalanítanak elszintén az európai embertípus fogyását idézi elő. A gender politika révén egy abnormális kisebbség nézeteit akarják egészséges, egyenrangú normaként elfogadtatni, a többségi társadalomra kényszeríteni. A gender politikával fel kell hagyni és a szabadosság helyett a hangsúlyt a felelősségteljes családtervezésre kell áthelyezni a szexuális felvilágosítások alkalmával. Fontos elültetni a fiatalokban, hogy a gyermek nem (gazdasági) teher, hanem (isteni) áldás. Az ember Istentől kapott legnagyobb ajándéka – emlékeztettek az erőszakos genderpropagandára.

X