Miért kell egy rendőrnek meghalnia ahhoz, hogy egy késsel támadó bűnöző ellen végre fegyvert használhassanak? – teszi fel a kérdést Novák Előd a Facebook-oldalán, amelyen élő bejelentkezése látható az újbudai rendőrkapitányság épülete előtt, ahol mécsest gyújtott:

http://facebook.com/novakelod/videos/6142228062481949

Isten nyugosztalja a 29 éves Baumann Péter főtörzsőrmestert! A Mi Hazánk osztozik a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr hozzátartozóinak gyászában, és javasolja posztumusz előléptetését, továbbá azt is kezdeményezzük, hogy az elfogásban részt vevő rendőröket részesítsék soron kívüli elismerésben! Kitüntetést érdemel az a rendőr, aki a jelenlegi, túlzottan szigorú szabályok ellenére használni merte fegyverét. Novák Előd országgyűlési képviselőként ma parlamenti indítványban kezdeményezi a rendőrök szolgálatteljesítés közbeni fegyverhasználati jogának szélesítését, továbbá az állomány szúrás- és vágásálló mellénnyel való felszerelését is.

Szecsődi Patrik, a Mi Hazánk helyi önkormányzati képviselője azt kezdeményezte, hogy Újbuda saját halottjának nyilvánítsa Baumann Pétert, a temetés költségeit is átvállalva.

Néma megemlékezésre, közös mécsesgyújtásra hívjuk az együttérzést kifejezni szándékozókat január 13-án, pénteken 18 órakor az újbudai rendőrkapitányság elé (XI. kerület, Bocskai út 90.).

Mi Hazánk Mozgalom

X