A Mi Hazánk Mozgalom szerint káros és rossz üzenete van annak, hogy az erőszakos bűncselekmények elkövetőit az előállítást követően órákon belül kiengedik az őrizetből, ahogyan ez Jászapátiban is történt a közelmúltban. Ezzel azt üzeni a nyomozóhatóság a bűnözőknek, hogy „nekik mindent szabad”, a tisztességes polgároknak pedig azt, hogy „a bűnözők mindent megtehetnek veletek, senki nem véd meg titeket”.
Itt az ideje, hogy az erőszakos bűnelkövetőkkel szemben is zéró toleranciát hirdessünk!  Napjainkban az ország egyre több településén jönnek létre olyan településrészek, ahol az erőszakos bűncselekmények elkövetése mindennapossá vált. Ahol a becsületesen, tisztességesen élőket folyamatosan félelemben tartják, gyakori a fenyegetőzés, kiabálás, és a tettlegesség is, amelynek sokszor gyilkosság a vége.
A Mi Hazánk Mozgalom szerint olyan törvényi szigorításra van szükség, amely szerint az erőszakos jellegű bűncselekmény elkövetése esetén az ügyészség minden esetben legyen köteles indítványozni az előzetes letartóztatás elrendelését. Elvárjuk a kormánytól, hogy tegye meg a szükséges lépéseket  az ügyben!
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, a párt országgyűlési képviselőjelöltje
X