A Mi Hazánk Mozgalom durva, a Nagy-Románia Párt egykori soviniszta, magyargyűlölő elnökét is megszégyenítő magyarellenes kirohanásnak tekinti és teljesen elfogadhatatlannak tartja Klaus Iohannis román államfő mai nyilatkozatát, amelyben azzal riogatott, hogy amíg ő és a kormány a koronavírus-járvány ellen küzd, addig a magyarellenességéről egyébként jól ismert Szociáldemokrata Párt (PSD) titokban megegyezett az RMDSZ-szel és odaadta Erdélyt a magyaroknak.

Felhívnánk Klaus Iohannis figyelmét, hogy Erdélyt nem lehet odaadni a magyaroknak, hiszen az most is magyar föld, ahol a magyar nemzettől elszakított külhoni magyar testvéreink élnek! Egyben emlékeztetnénk – a gyalázatos Trianoni döntés 100. évfordulójának évében – arra is a román államfőt, hogy a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezte a trianoni békediktátum ratifikációjáról szóló 1921-es törvény hatályon kívül helyezését.

Javasoljuk, hogy – amint azt évekkel ezelőtt Tőkés László is felvetette – Magyarország legalább vállaljon védhatalmi státust az erdélyiek felett ugyanúgy, mint Ausztria Dél-Tirol felett.

Felszólítjuk az egyébként német származású román államfőt, hogy azonnal hagyja abba a magyarellenes uszítást, amelyet minden bizonnyal arra próbál most használni, hogy elterelje a figyelmet a romániai válságkezelésbe egyre látványosabban belebukó kormányzat tevékenységéről, és kérjen bocsánatot az erdélyi magyaroktól!

Mi Hazánk Mozgalom

X