Körlevélben tiltották meg az iskolaigazgatóknak, hogy beengedjék a Mikulást akár csak az iskolakertbe – ha van védettségi igazolványa, ha nincs. A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja ezt az újabb eltúlzott korlátozást, ezért közterületi alkalmakat teremt a gyerekeknek a Mikulással való találkozásra, illetve a [email protected] címre vágyaikat is megírhatják a gyerekek, lehetőség szerint akár otthonukban is felkeressük őket.

Évek óta több osztályban kértek fel e feladatra engem is, a hiányzó betegeket otthonukban is meglátogattam a gyerekek örömére. Tanári felkérésre idén is erre készültem, a szülői munkaközösséggel az ajándékokat egyeztetve, amikor az abszurd tiltás megérkezett. Ez az újabb túlzott lezárás beleillik a korábbiak sorába: a játszóterek, uszodák, vadasparkok, állatkertek kültéri részeinek lezárása ugyanúgy észszerűtlen volt, mint most a társadalom agyonoltása után a Mikulás kitiltása. A szülők és a tanárok találkozásának hiánya már így is köznevelési nehézségeket okoz, de hogy egyetlen Mikulás sem mehet be, az végképp túlzás.

Ezért a Mi Hazánk Mozgalom szerte az országban igyekszik lehetőséget biztosítani a gyerekeknek a Mikulással való találkozásra, a később bővülő lista:

– Budapest XI. ker., Kelenföldi Városközpont melletti piac (Vahot u., a Bikás parki metrókijárat közelében): december 4-én, szombaton 9 órától

– Budapest XI. ker., Etele tér (a 4-es metró kijáratánál): dec. 6-án, hétfőn 16 órától

– Szeged, Mars tér: dec. 4. (szombat) 9 órától

– Szeged, Dóm tér: dec. 4. (szombat) 14 órától

– Pécs, Megyeri u. (Vásártér): dec. 5. (vasárnap) 8 órától

– Kunfehértó, piac: dec. 4. (szombat) 7 órától

– Tura, piac: dec. 4. (szombat) 8 órától

– Mohács, Sétáló utca:  dec. 4. (szombat) 9 órától

– Kiskunhalas, Harangos tér 14. (Vásártér): dec. 5. (vasárnap) 7 órától

– Kiskunfélegyháza, Béke tér: dec. 5. (vasárnap) 9 órától

– Kiskunmajsa, Hősök tere (Művelődési Ház előtt): dec. 5. (vasárnap) 9 órától

– Baja, piac: dec. 4. (szombat) 9 órától

– Komló, Kossuth L. u. 54. (Tesco előtt): dec. 6. (hétfő) 15 órától

– Kaposvár, Vásártéri út vásár (parkoló bejáratánál): dec. 5. (vasárnap) 8 órától

– Szigethalom, Thököly Imre u. (piac főbejárat): dec. 5. (vasárnap) 8 órától

– Székesfehérvár, Liszt Ferenc sétálóutca: dec. 5. (vasárnap) 15 órától

Karácsonyra pedig adomány- és ajándékgyűjtést indít a Mi Hazánk a kötelező oltások miatt munkahelyüket (illetve fizetésüket) elvesztők családjai részére, mely érintettek a [email protected] címen igényelhetik a segítséget (illetve a M Hazánk helyi vezetői is keresik az érintetteket), az adományokat és ajándékokat (kizárólag cipősdobozba vagy hasonló méretűre csomagolva, lehetőség szerint feltüntetve, hogy milyen korúaknak/neműeknek szánják) a párt József krt. 43. alatti irodájába várjuk nyitva tartási időben: https://mihazank.hu/kapcsolat

Pénzadományok utalása „Az oltatlanoknak is legyen karácsony!” közleménnyel: https://mihazank.hu/tamogatas

Minden magyar felelős minden magyarért!

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke

X