Az alpolgármesterek számát csökkentő törvényjavaslatot nyújtott be a Mi Hazánk a szivárványkoalíciók megfékezésére

A szivárványkoalíciók pozícióéhsége miatt az alpolgármesterek számának háromban való maximalizálását kezdeményezte a Mi Hazánk ma egy törvényjavaslatban, miután pl. a DK fővárosának minősülő Újbudán a korábbi kettő helyett már öt alpolgármester lenne a következő ciklusban, hogy egyben tudják tartani a marakodó, ötpárti koalíciót. A szerte az országban elburjánzó, politikai kifizetőhelynek tekintett klientúraépítés megfékezésével, elsőként az alpolgármesterek számának csökkentésével, milliárdokat spórolhatunk meg az adófizetőknek.

A főváros legnépesebb, 11. kerületében a mostani ciklus elején, a balliberális hatalomátvétel után rögtön megduplázták az alpolgármesterek számát, s ugyanilyen számban duzzasztották a bizottságokat (azzal együtt tisztségviselőit) és a kifizetőhelynek használt tanácsnoki posztokat is, valamint az alpolgármesteri stábokat. A Mi Hazánk ennek gátat vető módosító javaslatát senki más nem támogatta (a Fidesz képviselői sem), önkormányzati képviselőként 2019-ben egyedül szavaztam nemmel a DK-s polgármester előterjesztésére is, mely a gátlástalan klientúrabővítést, többek közt az alpolgármesterek számának megduplázását indítványozta.

A törvényi maximumban határozták meg Újbuda rekordszámú alpolgármesterének fizetését, és a négy alpolgármester csak tanácsadókra 336 millió forintot költött. Az elmúlt néhány évben az általuk taxira költött összeg meghaladta a 3,2 millió forintot, ebből hétvégi és éjszakai utakat is finanszíroztak. Ennek vetne véget a Mi Hazánk benyújtott törvényjavaslata.

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk alelnöke

További bejegyzések

Egy éve félholtra vert magyarokat, ma az Európai Parlamentbe készül az olasz antifa!

Dér Dániel

Nyomozást indított a rendőrség a Jobbik jelöltállítási csalása miatt

Dér Dániel

Szentkirályi visszalépésével a fővárosban élő keresztény, nemzeti szavazóknak a Mi Hazánk maradt az egyetlen választás

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben