A kormány a napokban visszaállította a rendkívüli jogrendet és kihirdette a veszélyhelyzetet újból a koronavírus járvány következtében. Láthatjuk, hogy a járványhelyzet rosszabbodik és ez az emberek életét és megélhetését befolyásolja – írja Fiszter Zsuzsanna, a párt választókerületi elnöke szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

 

A politikus rámutat: mindezek dacára a közjegyzői és végrehajtási eljárások ugyan úgy folynak, mint a vírus megjelenése előtt.

 

Kilakoltatások tömkelege fog lezajlani a jövőhét folyamán is, a moratórium előtti utolsó percekben. Emberek, családok fognak az utcára kerülni, miközben a kormány veszélyhelyzetet rendelt el. Köztük vannak olyan devizahitel károsultak, akiknek lassan a szerződésük érvénytelenségével a leginkább nem várt Európai Unió is foglalkozik jelenleg

 

– mutatott rá Fiszter. Szerinte amit a kormány tevékenysége tükröz nem más, mint arcátlan képmutatás.

 

Folytatva a lajstromot az elváló zálogjog bevezetésével, a lassan hatályba lépő új szakaszos árverésekkel. Ezek az intézkedések egytől egyig a magyar emberek népnyúzását segítik elő. A Mi Hazánk Mozgalom szerint több intézkedésre lenne szükség, hogy végre ne a népnyúzásból élő kizsákmányoló végrehajtókat és a pénzintézeteket szolgálja ki a rendszer

 

– tette hozzá.

 

A Mi Hazánk Mozgalom határozottan követeli azoknak az intézkedéseknek az újbóli bevezetését, amelyeket a kormány a tavaszi veszélyhelyzetben elrendelt a közjegyzői és végrehajtási eljárásokra. Továbbá a párt kéri, a kilakoltatásokat állítsák le, az inkasszálásokat és a letiltásokat függesszék fel, azokra az ügyletekre vonatkozólag, amik mögött hitelszerződés van.

 

X