Jakab Péter, a Jobbik elnöke délibábot kerget, amikor Gyurcsány Ferenccel közösen akar jóléti államot építeni. Ne felejtsük el, hogy Gyurcsányt 2009-ben még a sajátjai is leváltották és helyette Bajnai Gordont bízták meg egy úgynevezett “szakértő kormány” megalakításával. Vagyis maguk ismerték el, hogy Gyurcsány alkalmatlan. 

 

Az is hiteltelen, amikor Jakab az elmúlt harminc év leváltásáról és rendszerváltásról beszél, hiszen abban a Fidesz mellett a Jakabbal szövetségben és egy listán induló balliberálisok is benne voltak vastagon. Nem kell messzire menni, Miskolcon például 2003-ban a balos kormány idején zárt be Lyukóbánya, de a diósgyőri kórház összevonása is ezen korszak “eredménye”. Az is jól látszik, hogy ahol helyben hatalomra kerültek például Budapesten vagy Miskolcon, ott a Gyurcsány-éra meghatározó emberei “másztak” vissza a hatalomba, a Jobbiknak sok szava nincs, a tempót Gyurcsány Ferenc diktálja.
Két lehetőség van, az egyik, hogy Jakab Péter délibábot épít, ami azért probléma mert egy komoly politikus, aki immár az ország vezetésére pályázik nem építhet légvárakat és főleg nem kelthet hamis illúziókat az emberekben.  A másik lehetőség, hogy Jakab pontosan tudja mit csinál, és megvezeti az embereket.
Ahhoz, hogy az elmúlt harminc évet leváltsuk, nem az egyik vagy a másik oldal (a Fidesz és a balliberálisok) folyamatos cserélgetésére van szükség, hanem egy harmadik útra, amit jelenleg a Mi Hazánk Mozgalom jelent.
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke
X