A már eddig is meglévő baráti viszonyt a mögöttünk hagyott hétvégén szentesítették. 

Mint arról a Magyar Jelen is beszámolt, a Mi Hazánk és a Mi Hazánk Ifjai is részt vett az idei lengyel függetlenségi meneten (Marsz Niepodległości), melyet hagyományosan november 11-én rendeznek meg Varsóban.

Binder Csabától, a Mi Hazánk Ifjai vezetőjétől azóta megtudtuk, az ifjak delegációját a Młodzież Wszechpolska nevű lengyel ifjúsági szervezet látta vendégül a lengyel fővárosban.

“A két szervezet között folyamatosan épült ki az a baráti viszony, amelynek alapja az európai összefogás, a közös harc a kultúránkért és a jövőnkért. A hétvégén ez a szövetség már hivatalosan is megköttetett a Młodzież Wszechpolska központjában. Tudni kell róluk, hogy Európa legnagyobb ifjúsági szervezetéről van szó, tagságuk meghaladja a tízezer főt”

– nyilatkozta lapunknak Binder, aki magára a menetre is visszaemlékezett, hangsúlyozva, hogy a Mi Hazánk Ifjai az első sorban vonult, több európai ország zászlajának társaságában.

A fiatal politikus hozzátette, nagyjából százezer patrióta vett részt a felvonuláson, akik a lengyel nemzeti ünnep mellett demonstrálták:

Európa jövője nem az Európai Unión, hanem a szuverén nemzetállamokon áll.

“Európa legnagyobb nacionalista felvonulásának rendezvénysorozata lehetőséget adott nekünk, hogy kerekasztal-beszélgetésen beszéljünk a lengyel-magyar kapcsolatok jövőjéről, Krakkó volt konzuljának, valamint a Szejm volt házelnökének társaságában. A beszélgetésen a Mi Hazánk Ifjait jómagam képviseltem” – zárta szavait Binder Csaba.

X