A MOL több száz kisbenzinkúttal közölte, hogy a mai naptól nem fog tudni üzemanyagot szállítani nekik, ami súlyosan veszélyezteti az üzemanyag ellátás biztonsága mellett, a kutakat üzemeltető kis- és középvállalkozások és az ott dolgozó családok létbiztonságát is.

Az a veszélyhelyzeti szabályozás, amely kötelezi a kisbenzinkutakat az üzemszünetre, ha nem tudnak hatósági áras üzemanyagot kiszolgálni, és amely felhatalmazza a felelős minisztert más szolgáltató kijelölésére a kút üzemeltetésére, egyértelműen ezeknek a kis kutaknak a bezárását, illetve nagy valószínűséggel a MOL kezére való átjátszását jelentheti.

Ezért a Mi Hazánk a Független Benzinkutak Szövetségét támogatva felszólítja a kormányt, hogy a MOL által előidézett ellátási gondokban érintett benzinkutak esetében hagyja figyelmen kívül ezt a szabályozást. Felszólítjuk továbbá, hogy tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az ellátásbiztonság megőrzése elsődleges szempont legyen a MOL-nak is és ennek értelmében minden szerződött partnerének a szerződés megkötésének időpontjától függetlenül szállítson üzemanyagot!

Szajlai János, a Mi Hazánk választókerületi elnöke

X