A Mi Hazánk mint rendpárti mozgalom a környezetvédelemből is kiveszi a részét, ha már az állami gépezet akadozik a köztisztaság biztosítása terén is. Ezért hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmához, a TeSzedd! szemétszedő akcióhoz csatlakozott a Mi Hazánk is, hogy rendet tegyünk – először saját környezetünkben. Szerte az országban részt lehet venni a http://teszedd.hu oldalon elérhető alkalmakban, illetve ott a Mi Hazánk Mozgalom saját találkozási helyet is meghirdetett, melyhez bárki csatlakozhat. Május 3-án, kedden 18:00-tól a budapesti Feneketlen-tónál (a Kosztolányi Dezső téri Kosztolányi-szobornál) találkozunk, hogy rendet tegyünk – először saját környezetünkben.

 

Nem először megy oda szemetet szedni a Mi Hazánk

A közbiztonság és a köztisztaság biztosítása sem lehet „állami monopólium”, előbbit mégis büntetik: ugyanis a Magyar Gárda betiltása után még a szabálysértési törvényt is kiegészítették – abszurd módon a tiltott prostitúció paragrafusa előtt – azzal, hogy aki közterületen a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, vagy ilyen látszatot kelt, szabálysértést követ el. Pedig az önkéntes erőket nem üldözni, hanem hasznosítani kellene, állami irányítással, ahogy az a Teszedd! akcióban működik.

A környezetvédelemben is sokak közreműködésére, társadalmi szemléletformálásra van szükség, illetve felelős hulladékgazdálkodásra, ha törődünk a jövő generációjával. Ezért is elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta a kormányzatából kiebrudalt Illés Zoltánnak: „a környezetvédelem baloldali issue, a gazdag országok ügye, akadályozza a gazdasági fejlődést, ilyenre mi nem költhetünk”. Itt az idő, hogy szakítsunk azzal a nyugati hazugsággal, hogy a környezetvédelem balliberális privilégium. Valljuk, hogy a zöldgondolat és markáns nemzeti politika feltétele egymásnak. Valóban létharmonikus, hiteles környezetvédő programmal csak az állhat elő, aki szereti, becsüli és tiszteli azt a földet, ahol él, annak múltját, kultúráját és társadalmát, vagyis aki nemzeti gondolkodású, nacionalista.

Novák Előd,
a Mi Hazánk országgyűlési képviselője

X