Hagyják abba az adósok kizsákmányolását!

Ma Magyarországon a közjegyzőknek, a követeléskezelőknek és a végrehajtóknak nem kötelességük ellenőrizni, hogy az adott követelés elévült-e, vagy sem, így akár 20-30 éve keletkezett tartozásokat is „jogszerűen” behajthatnak. Ráadásul minél tovább „pihen” az ügy, annál nagyobb jutalékra, illetve kamatra jogosultak, ezért érdekükben áll a rendszer fenntartása.

Érdekes, hogy az adóhatóság az állami követelések behajtásánál hivatalból észleli az elévülést, de ha a bankok pénzéről van szó, szabadon mehet a kifosztás, nem számít, hogy emberek ezreit taszítják nyomorba és teszik otthontalanná.

Továbbá 2021-től az addigi 60 napos árveréseket a végrehajtási törvény szakaszokra bontja. Ha nem érkezik érvényes licit, akkor szakaszonként egyre alacsonyabb kikiáltási áron tűzhetik ki az árveréseket a végrehajtók, az ingóságokat akár a becsérték 1%-ért is meghirdethetik. Ez az intézkedés nem az adósoknak kedvez, a cél az, hogy minél hamarabb és minél alacsonyabb áron befejeződjenek az árverések, ami a követeléskérőnek se hasznos.

A Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy Varga Judit lemondása után vonják vissza az általa jegyzett adósellenes törvénymódosítást!

 

További bejegyzések

A kormányzat hibája, hogy újra aszály fenyegeti az eredményes gazdálkodást!

Dér Dániel

Titkok a szűrővizsgálatok mögött: Magyarország az amerikai tőzsdén?

Dér Dániel

A Mi Hazánk elmúlt 1 éve 10 percben

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben