A Nemzetvédelmi Szabadegyetem nagytermében “főműsoridőben”, szombaton utolsó előadásként 17:30-tól Schiffer András ügyvéd és Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője Volt-e igazi rendszerváltás 1990 után? Mi az elmaradás oka? Mi a megoldás? címmel beszélget. A Nexus TV Sátorban szombaton 11:00-tól Bartha Barnával, a Mi Hazánk Nemzetpolitikai Kabinetjének elnökével és Szakács Árpád könyvkiadóval Kovács-Nemes László beszélget Great Reset előtt, határon innen és túl címmel. A Történelem Sátorban vasárnap 12:30-tól Bartha Barna, Kolek Zsolt (újságíró, ma7.sk, Felvidék) és Rácz Szabó László (Zenta volt polgármestere, Délvidék) tart előadást az erdélyi, a felvidéki és a délvidéki magyarság megpróbáltatásai a Trianoni diktátumtól máig címmel.

VIII. Magyarok Országos Gyűlése 2022.08.06-07. Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

A Zrínyi Baranta SE és a Védett Társadalom Alapítvány várja a magyarsággal közösséget vállalókat a VIII. Magyarok Országos Gyűlésére, 2022. augusztus 06-án és 07-én, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Méltó helyszínen, 800 évvel az Aranybulla kiadása után ismét találkozunk, hogy szerét ejtsük dolgainknak, és megtapasztaljuk, hogy „ahogy egymással bánunk, az a hazánk”. Hazánk „válságállósága” azon is múlik, hogy az elmúlt években meggyengült magyar közösségek újra erőre kapjanak és egyre több embert vonjanak be a tevékenységükbe. A Magyarok Országos Gyűlésének az a fő célja, hogy a működő közösségek bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt, új tagokra és új együttműködésekre tegyenek szert. A rendezvényen a Nemzetvédelmi Szabadegyetem öt tematikus sátrában 250 előadó beszél politikáról, biztonsági, ökológiai, gazdasági kérdésekről és a magyar történelemről. A Magyarok Országos Gyűlése kézműves vásárnak, gyermekfoglalkoztatóknak, koncerteknek, kiállításoknak, hagyományőrző bemutatóknak, haditechnikai és harcászati bemutatóknak, a gyógyító falunak, borszínháznak, színjátszó csoportoknak, élőképeknek, a magyar iskolák találkozójának és a magyar közösségek bemutatkozásának is otthont ad.

A Magyarok Országos Gyűlése egyben a nemzeti civil közösségek országgyűlése. A rendezvény pártoktól független, háromszáz önkéntes munkájával és felajánlásokból valósul meg. Köszönet önzetlen munkájukért!

Honlap: https://mogy.hu
Programfüzet
Sajtókapcsolat: [email protected]

X