“Elég a kétharmados hazugságokból!” – elindult a Mi Hazánk országos tüntetéssorozata

Mint arról beszámoltunk, kezdetét vette a Mi Hazánk országos tüntetéssorozata a megszorítások ellen, a tegnapi napon egy időben rögtön hat helyen is tüntetett a nemzeti párt. Tartottak tiltakozó megmozdulást Békéscsabán, Debrecenben, Veszprémben, Győrben, Pécsen és Miskolcon. Jellemzően több százával jelentek meg a véleményüknek így hangot adni akaró magyarok, akik nem fogadják el, hogy a kormány őket akarja megsarcolni az energiaválság miatt. 

Békéscsaba több szempontból is kiemelt figyelmet érdemel. Egyfelől itt szólalt fel a Mi Hazánk elnöke, valamint a munkaügyi kabinet vezetője, Lantos János, másfelől alig két héttel korábban az összeborulás részéről a helyi Jobbik elnök szervezetett egy „civil” demonstrációt hasonló ügyben. A két, rövid időn belül megtartott tüntetés ezáltal alkalmassá vált arra is, hogy képet kapjunk a két tábor közti aktivitásról. Igaz, a civil álca miatt a két héttel korábbi tüntetésre olyanok is elmentek, akik egyébként nem értenek egyet a balliberális oldallal, helyszíni tudósítónk szerint a – főként nyugdíjasokból álló – mintegy 90-120 fő gerincét az összeborulás hívei adták. Pártlogó azonban sehol sem tűnt fel.

Ellentétben a Mi Hazánk Mozgalom demonstrációjával (mely Facebookon itt visszanézhető), ahol senki sem szégyellte párthovatartozását, így nem csak a párt zászlajai lengtek büszkén a kellemes nyári estén, de a szimpatizánsok is büszkén viselték mi hazánkos kitűzőiket.

A mintegy 250-300 fős résztvevővel zajló demonstrációt a párt megyei elnöke, Földesi Mihály nyitotta meg, aki ismertette az egybegyűlteknek a demonstráció okát, és céljait, majd beszéde után átadta a szót a békéscsabai elnöknek, Gyebnár Dávidnak. Gyebnár két fő témát érintett, a rezsicsökkentést, valamint a katatörvényt. Előbbire szerinte nem is lenne szükség, ha hazánk nem lenne a nyugati multik gyarmata.

Hozzátette:

egy valódi nemzeti kormány a magyar emberek tisztességes bérezésére törekedne, nem harmadikvilágbelieket importálna a bérek mesterséges lenntartása érdekében.

Gyebnár Dávid – Fotó: behir.hu/Such Tamás

A katával kapcsolatban a politikus úgy látja, egy egyszerű jogszabálymódosítással orvosolni lehetett volna a visszaéléseket, a „neoliberális gazdaságpolitikát folytató Fidesz azonban úgy döntött, inkább ellehetetlenít 400 ezer embert”.

Lantos János elsősorban a munkavállalók szemüvegén keresztül nézte a történéseket, kiemelte, hogy őket fogják leginkább megsarcolni, ezzel kiderült, hogy a kormány nem hisz az általa is hangoztatott munkaalapú társadalomban. Szerinte a kormány valójában globális nagyuraikat, a karvalykapitalistákat szolgálja ki, és bár kommunikációban más, és néhol igyekszik tompítani káros folyamatokat, végsősoron fontos nemzetstratégiai kérdésekben ugyanazt teszi, mint a Gyurcsány Ferenc által vezetett globalista balliberális tábor.

– Jelenleg ez a mozgalom az egyetlen reményünk, de csak akkor, ha összefogunk. Ha a Mi Hazánk a magyar emberekkel karöltve nem vívja ki, ami a magyar népnek jár, akkor senki más nem fogja megtenni, de én hiszek ebben, mert a nemzeti ellenállás mi vagyunk. Célunk a valódi munkalapú társadalom és a magyar népjólét kivívása

– zárta gondolatait.

Utolsó felszólalóként a párt elnöke lépett a pódiumra, aki leszögezte: a Mi Hazánk Mozgalom elutasítja a kormány által az utóbbi hetekben bejelentett, illetve folyamatosan zajló megszorító intézkedéseket.

Úgy véljük, nem háríthatják a dolgozó magyarokra az elhibázott, tudatos politikai döntések által okozott gazdasági krízist

– emelte ki. Az országgyűlési képviselő meglátása szerint a kormány felelőtlen politikájának köszönhetően üres az államkassza, és amit most látunk, az ad hoc kormányzás.

A pártelnök határozott álláspontja szerint nem az emberekkel kellene megfizetni a válságok árát, hanem azokkal, akik annak haszonélvezői.

Nehezményezte, hogy a különadóval sújtott cégek között például nem szerepelnek az óriás techcégek, a kaszinók, a hazai oligarchák, pedig ezekre lenne igazán értelme kivetni a különadót.

Konkrét politikai döntések okozták a válságot, a megoldás egyértelműen politikai: meg kell találni azokat, akiknél ezek az extraprofitok keletkeztek

– szögezte le.

A miskolci demonstráción Fiszter Zsuzsanna főként a végrehajtók, követeléskezelők és kiszolgáltatott emberek háromszögében taglalta a problémát, és a rezsimegszorítások várható következményeit. A párt hitel- és végrehajtásügyi szakpolitikusa szerint családok ezre mehetnek tönkre a kormány megszorításainak következtében.

A kontinens bankjai egyre többet kaszálnak a növekvő kamatszintekkel. Ugyanakkor 2023 január elsején a jelenlegi jogszabályok értelmében megszűnik a kamatstop is, ami hosszú távú adósságcsapdát fog eredményezni sokak számára

– emelte ki Fiszter.

Mi Hazánk tüntetés Miskolcon, Miklós Árpád (balra), Pakusza Zoltán (középen), Fiszter Zsuzsanna (jobbra) – fotó: boon.hu

Pakusza Zoltán emlékeztette az egybegyűlteket:

Egy évvel ezelőtt a kormányzati propaganda azt sulykolta, hogy nem lesz Magyarországon negyedik hullám és harmadik oltás. Aztán alig telt el egy hónap, és lett.

Utalva ezzel arra, hogy ahogyan korábban, úgy most, a rezsimegszorítások esetén is tagadja a kormány, hogy intézkedései nyomán több százezer magyar család kerülhet kilátástalan helyzetbe.

Apáti István Debrecenben – fotó: Facebook

A párt legfőbb követelései, mely szerint fizessenek a vakcinagyártók, a techcégek és a kaszinók! – valamennyi településen elhangzottak. A rezsimegszorításokkal kapcsolatban Novák Előd Veszprémben pedig már arról beszélt, hogy szükséges lenne, hogy

a kampányban megfogalmazott ígéretek számonkérhetők legyenek, ezért kötelezővé tenni a miniszterelnök- és képviselőjelöltek számára a nyilvános vitát, valamint a pártok számára a programalkotást.

Fotó: vehir.hu

Természetesen Pécsen is nagy volt az érdeklődés, hiszen Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, országgyűlési képviselője volt a fő felszólaló, ki külön kiemelte, mennyire igazságtalan a kormány a családokhoz és azokhoz a fogyasztókhoz, kiknek házaikban több generáció is él. Hiszen külön háztartásban élve nem érnék el a fogyasztási “átlagot’”, holott összességében többet fogyasztanának, de azok, akik akár 2 gyermekkel és egy nagyszülővel élnek együtt, őket megbünteti a kormány. Pedig nominálisan kevesebbet fogyasztanak, mintha külön élnének. Dúró teljes beszéde alább meg is tekinthető:

 

A hét további tüntetéseiről itt tájékozódhatunk:

magyarjelen.hu

További bejegyzések

A kormányzat hibája, hogy újra aszály fenyegeti az eredményes gazdálkodást!

Dér Dániel

Titkok a szűrővizsgálatok mögött: Magyarország az amerikai tőzsdén?

Dér Dániel

A Mi Hazánk elmúlt 1 éve 10 percben

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben