A politikusbűnöző Czeglédy Csaba havi 1,4 milliós közmegbízatásának felmondását kezdeményezte a Mi Hazánk

A már 2010 előtt is jogerősen elítélt DK-s politikusbűnöző, Czeglédy Csaba tízmilliókat zsebelhet be Újbudától továbbra is, hiszen tavaly csak szavakban tiltakozott vállalhatatlan megbízatása ellen a Momentum, a Jobbik és az LMP, amikor novemberben előterjesztésemre szerződést bonthatott volna az önkormányzat, azt már nem támogatták. Mivel most megkésve bár, de felfüggesztette a Vas Megyei Ügyvédi Kamara a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba tagságát, a Mi Hazánk képviselőjeként ismét előterjesztést nyújtottam be a főváros legnépesebb kerületének önkormányzatához, hogy mondjuk fel a sokmilliós megbízásait.

Tavaly októbertől 2021. január végéig több mint húszmillió forintot fizetnek ki Czeglédy ügyvédi irodájának, miközben érdemi munkát nem látunk tőle, az előző vezetés és az önkormányzati cégek átvilágításából semmi sem lett. Sorozatos iratbetekintési követeléseim nyomán 10 hónap után végre legalább belenézhettem a teljesítésigazolásokba, még ha másolatot nem is kaphattam, fényképet sem készíthettem róluk. De azt láttam, hogy a havi 1,4 millió forintos megbízásáért pl. olyan tanácsokat ad, hogy egy képviselőnek miként, milyen érveléssel ne biztosítsák az iratbetekintés jogát az önkormányzat céges ügyeibe.

Czeglédy Csabának az a reakciója, hogy „a párommal közös ügyvédi irodánk továbbra is működik, a megbízásainkat továbbra is el fogjuk látni”, ráadásul felveti a két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő zugírászat gyanúját is.

A DK fővárosának minősülő Újbuda rendszeresen elítélt bűnözőket bíz meg. A kerület történetének legnagyobb korrupciós botrányában, az ún. Kopaszi-gate ügyben a másodfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt, MSZP-s Molnár Gyula mellett SZDSZ-es alpolgármesterét, Lakos Imrét felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték (a politikai maffia összefonódásait jól mutatja, hogy végül az MSZP alkotmánybíró-jelöltje (!) a nyilvánvaló elfogultság ellenére felmenthette őket a Kúrián, s hiába kezdeményeztem új eljárás lefolytatását), Lakos pedig a tavalyi választás után a DK kerületi elnökeként polgármesteri kabinetfőnök lehetett. Bár többszöri követelésem nyomán egy hónap után kirúgták, de lassan egy éve nem tudjuk számtalan kérdésem ellenére, hogy a politikusbűnöző Lakos Imre mennyi pénzt kapott az önkormányzattól egyhavi munkájáért és pofátlan végkielégítéseként, mert titkosították azt. Ráadásul képesek voltak a Kopaszi-gáti ingatlanpanama ügyében indult büntetőeljárás harmadrendű vádlottját, Zala Lászlót is megbízni Újbuda jogi képviseletével, ő már 2019 novemberében 4,2 millió forintot számlázhatott az önkormányzatnak, azóta pedig tízmilliókat.

Novák Előd
a Mi Hazánk alelnöke, újbudai önkormányzati képviselő

 

További bejegyzések

A Mi Hazánk vállalta a Partizán-vitát Újbuda szivárványkoalíciós polgármesterjelöltjével

Dér Dániel

Az üzemanyagárak érdemi csökkentését nem a kiskereskedőktől, hanem az adóterhek mérséklésével a kormánytól várjuk!

Dér Dániel

Vitézy plakátjaival ragasztják le a Mi Hazánk hirdetéseit

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben