A Mi Hazánk Ifjai pótolná a Nemzeti alaptanterv hiányosságát a Kitörés eseményének oktatásával!

Felháborító, hogy a hatályos Nemzeti alaptantervben egy szóval nem említik az 1945-ben Budapestet és egész Európát védő magyar hősöket, akik utolsó töltényükkel törtek ki a Budai várból a szovjet golyózápor közepette. A történelemoktatásban meg kell jeleníteni a diákok előtt a hősi kultuszt, amely célt a Kitörésnek a történelem tankönyvekbe való beemelésével is tudná a közoktatás szolgálni.

A Kitörés résztvevői olyan egyetemes értékeket közvetítenek, mint a heroizmus, a hűség és a végsőkig való küzdelem, ezért is fontos, hogy őket ne egy sima önkényuralmi rendszer áldozataiként kezeljük, hanem hősökként, akik letették névjegyüket a történelem egy puskaporos és vészterhes időszakában és az előbb felsorolt értékekkel utat mutatnának ebben a sajnos egyre inkább értékek nélkülivé váló világban.

Éppen ezért a történelemoktatás átfogó reformjára van szükség, hogy a történelmére, hagyományaira büszke nemzetet építsünk, ahol a fiatalok bátran és örömmel vállalják és őrzik magyarságukat. A Mi Hazánk Ifjai követeli a kormánytól, hogy pótolja eddigi hiányosságát a magyar oktatáspolitika és emelje be a Kitörés eseményének oktatását a Nemzeti alaptantervbe!

Mi Hazánk Ifjai

További bejegyzések

A kormányzat hibája, hogy újra aszály fenyegeti az eredményes gazdálkodást!

Dér Dániel

Ne a profit és a kizsákmányolás, hanem a magyar dolgozó élete legyen az első!

Dér Dániel

Nem vált be a kormány akkumulátorgyár nagyhatalmi terve!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben