A Mi Hazánk Mozgalom megbuktatta a végrehajtó maffiát, amelynek szálai egyenesen a kormányig érnek, de a nyomozást folytatva egyre súlyosabb bűncselekmények gyanúi merülnek fel. Két, egymástól független informátorunk egybehangzó állítása szerint a Pécsi Tudományegyetemen több végrehajtó is úgy szerezhetett jogi diplomát, hogy azért nem teljesítették az előírt vizsgakövetelményeket, vagyis könnyített feltételekkel vagy akár pénzért sikerült megszerezniük azt.

Felkerestük a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánját, Dr. habil. Fábián Adriánt, aki elismerte, hogy többször is érdeklődött nála Völner Pál, a korrupciós ügybe belebukott fideszes államtitkár, hogy a hozzájuk járó végrehajtóknak van-e esélye lediplomázni. A dékán, aki barátjaként beszélt az előzetes letartóztatásban ülő Schadl Györgyről, azt is elismerte, hogy a végrehajtók könnyítve szerezhettek diplomát a pécsi egyetemen, de azt tagadta, hogy ő pénzt kapott volna ezért. A dékán az egyéni tanrendet említette “könnyítésként”, de ez a lehetőség csak a melegágya lehet a korrupciónak, mivel itt az oktató és a vizsgáztató külön megbeszélés alapján bonyolíthatja le a vizsgát, akár négyszemközt.

A Mi Hazánk Mozgalom ezért feljelentést tett hivatali visszaélés gyanúja miatt, mivel vérlázító és felháborító az, hogy a nemzet sanyargatásából élő végrehajtók nem csak több száz milliós kenőpénzeket osztogtnak a biztos luxuséletük megalapozásáért, de a gyanú szerint nem riadnak vissza egy egyetemi diploma, tudás nelküli megszerzésétől vagy akár annak megvételétől sem! Annak ellenére, hogy egyes végrehajtók már odáig merészkedtek, hogy álnéven fenyegetik politikusainkat, a Mi Hazánk folytatja a harcot a végrehajtó maffia összes érdekeltségének felszámolásáig.

dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa, a párt országgyűlési képviselőjelöltje

X