A Momentum eltörölné az érettségit, a Mi Hazánk viszont az érdemelvű oktatásban hisz

A Momentum ifjúsági szervezete két hete az iskolai buktatás megszüntetését, a napokban pedig az érettségi eltörlését javasolta. Az sem zavarja őket, hogy a két javaslat szakmailag is üti egymást, hiszen buktatás nélkül az osztályzásnak mint motivációs eszköznek a hatékonysága jelentősen csökken, ugyanakkor ők a „középiskolai eredmények” alapján akarnak érettségit adni. 

Nyilvánvaló, hogy javaslataik teljessen szakmaiatlanok, azonban nagyon jól tükrözik a Momentum és ifjúsági szervezetének szellemiségét, azt a liberális értékrendet, amely a normalitást próbálja kiszorítani a társadalomból, és az abnormalitást igyekszik kiemelni és elfogadottá tenni. Ilyen például a bűnözők jogainak hangsúlyozása, a pride erőltetése vagy a munkanélküli alapjövedelem gondolata is. Most a momentumosok javaslataikat – a teljesítmény nélküli díjazást és a munka nélküli jutalmazást – az iskolákban, a legfiatalabbak körében kezdik terjeszteni. Ezért fel kell tennünk a kérdést, milyen társadalmat akarnak így építeni?

A Mi Hazánk Mozgalom a Momentummal szemben az elvégzett munkában és az érdemelvű társadalom építésében hisz, és azt gondoljuk, az oktatásnak is erre kell épülnie.
Pakusza Zoltán, miskolci önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke

További bejegyzések

Mondjon le a végrehajtói kar elnöke!

Dér Dániel

Meg kell akadályozni a magyarok vendégmunkásokra cserélését a sopronkövesdi Autolivben

Dér Dániel

Színjáték, hogy Nagy Márton berendelte a MOL-t – a saját hasznából is engedjen a kormány!

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben