Véradóversenyt szervez a pártok közt a Mi Hazánk Mozgalom a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben, miután olyan vérhiány alakult ki Magyarországon, hogy korlátozást kellett bevezetni.

A vérkészlet csökkenése miatt csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosítja a vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat. Rendkívül nagy szükség van a véradók segítségére, ugyanis a koronavírus-járvány okozta helyzet és a nyári szabadságolások miatt csökkent az országos vérkészlet.

A Mi Hazánk Mozgalom rendezvényein rendszeresen lehet vért adni a Magyar Vöröskereszt kitelepülésének köszönhetően, de most augusztus 20-án a nagy meleg miatt nem tudták biztosítani a lehetőséget. Ezért is fordultam a pártokhoz levélben tegnap, hogy egy nemes versengésben, közhasznú célra mérjük össze vezetőink személyes áldozathozatali készségét, illetve mozgósító erőnket, hiszen bármely szimpatizáns is adhat vért az adott párt irodájában. Szeptember 22-én, kedden 14-19 óráig a Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 96. alatti Mi Hazánk-irodában lesz véradási lehetőség a Magyar Vöröskereszt közreműködésével.

A véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran a túlélést, az életben maradást jelenti. A Mi Hazánk Mozgalom jelszava pedig a két évvel ezelőtti alapítás óta változatlan: Minden magyar felelős minden magyarért!

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke

mihazank.hu

X