A Jobbiknak semmit nem kellett feladni az értékrendjéből a közös listával” – hazudta a minap Jakab Péter. Ezzel szemben a valóság az, hogy a korábban szebb napokat megélt párt még ki akarta zárni Gyurcsány Ferencet a közéletből, sőt börtönbe is akarták juttatni, most pedig hozzásegítik, hogy legalább parlamenti képviselő lehessen. Korábban azt tűzte zászlajára a Jobbik, hogy elszámoltatja Gyurcsányt, akinek a miniszterelnöksége idején a rendőrség tömeges jogsértéseket követett el, és vérbe fojtotta az 1956-os forradalom 50. évfordulóját. Akkor tízezrek mondták ki az utcán is:

egy hazug miniszterelnöknek mennie kell, a Jobbik szerint jönnie.

Mert ezt is kimondta kerek-perec Jakab: Dobrev Klárát is támogatják miniszterelnöknek.
De még nincs vége a kabarénak: a pártelnök szerint történelmi jelentőségű, hogy a Jobbik többek közt a DK és az MSZP elnökével egyeztet rendszeresen. Történelmi jelentőségű árulás, mondhatnánk, de ő valószínűleg nem így értette. Ő büszke rá. Nemcsak Gyurcsány-mentességét adta fel a Jobbik saját elnökének hazugságával szemben, hanem antikommunizmusukat is feladták, és már nyomokban sem EU-szkeptikusok, inkább a brüsszeli birodalmi törekvések kiszolgálói. De mi nem.

A Mi Hazánk éppen azért jött létre, mert az árulás ellenére tovább kellett vinni azt a szellemiséget, amely sem Gyurcsánynak, sem Orbánnak nem szövetségese, csak a magyar nemzetnek.

Mi egy szempontot nézünk: mi a nemzet érdeke, és ez alapján döntünk. Nem más politikusokhoz igazítjuk a véleményünket, hanem a magyar emberek érdekeihez. Mi vagyunk az egyetlenek, akik így gondolkodnak. Mi vagyunk az egyetlenek, akik az elmúlt harminc évre nemet mondunk, és radikálisan új irányt képzelünk el Magyarország számára.

A Mi Hazánk maradt az egyedüli Gyurcsány-mentes ellenzéki párt. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a mentelmi jogot. Az egyetlen párt, amely írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot. Amely az oktatásban az integráció minden áron való erőltetése helyett szegregálna is. Amely sorkatonai alapkiképzést vezetne be. Amely 2030-ban népszavazást tartana az EU-tagságunkról. Amely kitiltaná a homoszexuális propagandát az iskolákból. Amely az általa vezetett településeken földosztásba kezdett. Amely vagyonadót vetne ki a milliárdosokra. Amely dupla büntetést szabna ki a politikusbűnözőkre. Amely megszüntetné a cigányügyi programokat. Amely hatályon kívül helyezné a trianoni diktátumról szóló törvényt. És sorolhatnám. Egyediek vagyunk: a magyarság sorskérdéseivel foglalkozunk, őszintén. És nem vagyunk szövetségesei se Gyurcsánynak, se Orbánnak: minket nem köthetnek gúzsba. Ez a Mi Hazánk!

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, országgyűlési képviselő

X