A DK aranytojást tojó tyúkja, Újbuda önkormányzata az MSZP-s bolttól tonnaszámra és drágán vásárolt termékek ügyében olcsó magyarázkodásba kezdett, miután a korrupciójuk miatt a Mi Hazánk Mozgalom feljelentést tett. Ezért most közzétesszük a korrupciót igazoló dokumentumokat.

A DK-s alpolgármester utasítására versenyeztetés nélkül, az MSZP helyi elnökségi tagja által vezetett Ázsia Boltból 13 millió forintért, túlárazottan vásárolt termékeket az önkormányzat 5300 forintért árult élelmiszercsomagjába. A 16 termékből csak 2 magyar, még a kenyér és a tej is külföldi, így nem csoda, hogy az önkormányzat nyakán maradt a rengeteg egészségtelen, selejtes áru tonnaszámra.

A DK-s vezetés most azzal védekezik, hogy „a támogatást a[z önkormányzati] cég a csomagok értékesítése után visszafizette az önkormányzat számlájára”, valójában azonban a polgármesteri hivatal üzemeltető cége a 3 ezer csomagból pusztán 43 db-ot tudott eladni márciustól, a kudarc után a többit nyáron elkezdték ingyen osztogatni, illetve mivel így sem tudtak megszabadulni a lejáró szavatosságú termékektől, ősszel átadták az önkormányzat jótékonysági közalapítványának, mely a kétharmadát (9 millió forintot) kifizette. Így azonban a rászorulók a szokásos anyagi támogatás helyett az MSZP-s Ázsia bolt szemetét kapják, a költségeket pedig áttételesen ugyanúgy az önkormányzat állja, illetve sok millió forintnyi pénzadomány érkezett az újbudaiaktól a közalapítványhoz (magam is befizettem egyhavi tiszteletdíjamat), melyeket így jórészt az MSZP-s vállalkozásnak játszottak át. Az önkormányzati közalapítvány kuratóriumában a Fidesznek több helyet is biztosított a DK-s vezetés, míg a Mi Hazánknak egyet sem, megakadályozva az iratbetekintésünket többszöri tiltakozásom ellenére is, ráadásul a Fidesz képviselői nem fizettek be semmilyen szolidaritási támogatást az önkormányzati közalapítványnak.

A DK-s önkormányzat mellébeszélésére jellemző, hogy hamis vádról írnak közleményükben, de feljelentést már nem mernek tenni „hamis vád” miatt, ahogy én viszont tettem a korrupció miatt. Most pedig közzéteszem az önkormányzati cég felügyelőbizottsági jegyzőkönyvének vonatkozó részletét, illetve a pénzügyi kimutatásokat, melyek igazolják a korrupciót: https://www.facebook.com/novakelod/posts/3430429040373046

Novák Előd, újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke

 

X