Törölték a Kitörés Emléktúrát az olimpiai Ötpróba Programból

Törölték a Kitörés Emléktúrát az olimpiai Ötpróba Programból kormányzati utasításra, de előtte kérésemre hírlevélben kiküldték az állami program 36 ezer tagjának programajánlóként :-), akkor még MÁV utazási kedvezményt is ígérve az eseményre. – írja Novák Előd Twitter-oldalán.

Egyelőre a túra teljesítéséért mégis járhatnak Ötpróba-pontok, mivel hónapokkal korábban regisztráltam féltucatnyi túraútvonalam az Ötpróba – Maradj Fitten programjába a jóváhagyás után a szükséges díjak (összesen közel százezer forint) megfizetésével, így jogkövetkezmény nélkül már nem törölhetik onnan is a Kitörés Emléktúra útvonalát.

Magyarország legnépszerűbb tömegsport-rendezvényei közé tartozik a Kitörés Emlék- és Teljesítménytúra, évről évre ezreket mozgat meg, ezért is kezdeményeztem az olimpiai Ötpróba Programba való felvételét, amit korrekten meg is tettek. A kormányzati beavatkozás miatti tiltakozásként idén rekordot dönthetünk a részvevők számával.

A hivatalos indoklás szerint „megosztó” a túra, pedig az Ötpróba Program Facebook-oldalán közzétett ajánlóra csak pozitív hozzászólások érkeztek, illetve ennyi erővel minden futóverseny is megosztó, ahol pl. utakat kell lezárni ezért az autósok elől. Az sem igaz a közleményben, hogy „sem az esemény korábbi felvételével, sem a visszavonásával nem kívántunk semmilyen társadalmi véleménynyilvánításban részt venni”. Hiszen a letiltással igenis állást foglaltak, ahogy korábban annak közzétételével is: „A Kitörés Emléktúra célja, hogy megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet és Nyugat-Európát a bolsevik Vörös hadsereggel szemben.”

A teljes bejegyzés az alábbi linken érhető el:

További bejegyzések

Expedíciós háborúk szolgálatában a Zrínyi nevétől megfosztott honvédelmi program

Dér Dániel

Budapest a mi fővárosunk – a Mi Hazánk bemutatja városvédelmi és -fejlesztési programját

Dér Dániel

Egész parlamenti frakciójának kiirtásával fenyegették meg a Mi Hazánkat Ukrajnából

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben

X