Toroczkai László felszólalásában kifejtette, hogy a Mi Hazánk meg fogja szavazni a megyék vármegyékké átnevezését, de a történelmi alkotmányról is beszélni kellene és az alkotmányozást nem pártprivilégiumként kellene kezelnie egy nemzeti kormánynak.

“Örülünk a külön adóknak is , de a lényeg mellett itt is elment az Orbán-kormány, hiszen a kaszinókat, a digitális multikat, vagy a német autógyárakat nem adóztatták meg” – emelte ki a pártelnök.

A Mi Hazánk 372 milliárd forintot talált a a költségvetés számára, ez a Facebook megadóztatásából ki is jönne, osztrák mintára nemzeti hatáskörben.

“Kérem miniszterelnök úr, hogy legyenek bátrak és menjenek neki ezeknek a disznófejű nagyuraknak”

– zárta felszólalását Toroczkai László

Orbán Viktor válaszában konstatálta, hogy a Mi Hazánk ellenzéki párt, majd azon reményét fejezte ki, hogy a nemzeti mozgalom konstruktív és értelmes ellenzék lesz, akik nem fognak “bemenni Gyurcsány Ferenc hóna alá szabad levegőt szívni mint a Jobbik”.

Orbán Viktor szerint az alkotmány így rendben van, mert az külön kitér a történelmi alkotmányra. A digitális adó tekintetében úgy fogalmazott, hogy különösebben nagy reményt ehhez nem fűz, de alapvetően jó ötletnek tartaná, ugyanakkor a koncessziós elemeket (kaszinó) nem tudják megadóztatni – tette hozzá.

Viszonválaszában a Mi Hazánk elnöke utalást tett arra, hogy sokáig kell még az ő ötleteit Orbánnak hallgatnia (a Mi Hazánk a legutóbbi mérések szerint a legerősebb ellenzéki párt) például a csak kommunikációs szinten megoldott migrációs válság kapcsán.

Toroczkai a rendőrök alacsony kezdőfizetése mellett azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy a déli határnál taxitársaságként működik a rendőrség és csak utaztatja a migránsokat. 

“Az illegális bevándorlókat minimum Ruandáig kéne deportálni, ha a brit kormánynak van ehhez bátorsága, akkor legyen a magyarnak is”

– vetette fel hozzátéve, hogy a Mi Hazánktól ilyen jellegű javaslatokra bármikor számíthat a mindenkori magyar kormány.

Orbán reakciójában oltásellenesnek nevezte a vakcinák kötelező beadása ellen kiálló Mi Hazánkat arra reagálva, hogy Toroczkai nem ért egyet a kormány 18 milliárdos költésével, amit a magyar vakcinagyár felépítésére és üzemeltetésére szánnak.

magyarjelen.hu

X